Mitt bokår 2022: Juliklappar


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i juli 2022.Juli och semester i princip hela månaden. 
Jag gjorde en del dagsutflykter, men ägnade en stor del av min lediga tid till att läsa. Det blev ett antal böcker på engelska, för jag försöker hålla kvar språket efter Englands-resan i juni. Som vanligt plöjde jag flera deckare, men även annat – och till och med feelgood. Deckare hör annars sommaren till. Vem vet… Nästa projekt kanske blir att läsa om alla Maria Langs deckare? Jag läste i vart fall en ny biografi om denna gåtfulla författare.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juli månads böcker 2022:

 

Sara Nisha Adams bok The reading listKatarina Bivald Morden i Great Diddling

Ett dubbelt liv Dagmar Lange alias Maria Lang av Margaretha FahlgrenBörjlinds bok Den barmhärtige samariten

Mons Kallentofts bok GrisslyAnne Holts bok Det elfte manuset

Karin Brunk Holmqvists bok Lättklätt i tryckkammarenAlyssa Coles bok When no one is watching

Megan Shepherds bok The Madman's daughter

Påbörjad i juli:

Elly Griffiths bok The Midnight Hour

 

Den första bok jag läste ut i juli var en riktigt härlig, lite sorglig feelgoodroman (The Reading list). Under månaden läste jag ytterligare en feelgoodroman (Lättklätt i tryckkammaren). Givetvis blev det ett antal deckare/kriminalromaner/spänningsromaner, totalt sex stycken (Morden i Great Diddling, Den barmhärtige samariten, Grissly, Det elfte manuset, When no one is watching, The madman’s daughter). Jag läste en biografi (Ett dubbelt liv: Dagmar Lange alias Maria Lang).

Av de böcker jag läste i juli är en bok (The Reading list) skriven av en brittisk författare (Sara Nisha Adams). Två böcker (When no one is watching, The madman’s daughter) är skrivna av amerikanska författare (Alyssa Cole, Megan Shepherd). Fem böcker (Morden i Great Diddling, Ett dubbelt liv: Dagmar Lange alias Maria Lang, Den barmhärtige samariten, Grissly, Lättklätt i tryckkammaren) är skrivna av svenska författare (Katarina Bivald, Margaretha Fahlgren, Cilla och Rolf Börjlind, Mons Kallentoft, Karin Brunk Holmqvist). En bok (Det elfte manuset) är skriven av en norsk författare (Anne Holt). Jag gjorde fyra nya författarbekantskaper (Sara Nisha Adams, Margaretha Fahlgren, Alyssa Cole, Megan Shepherd). Fem av böckerna ingår i serier (Morden i Great Diddling, Den barmhärtige samariten, Grissly, Det elfte manuset, The madman’s daughter). Tre böcker läste jag på engelska (The Reading list, When no one is watching, The madman’s daughter).

Av juliböckerna hade jag köpt två nya i storpocket (The Reading list, When no one is watching). En bok hade jag köpt ny i pocket (Lättklätt i tryckkammaren). Fyra böcker hade jag köpt nya inbundna (Morden i Great Diddling, Ett dubbelt liv: Dagmar Lange alias Maria Lang, Grissly, Det elfte manuset). En bok var köpt second hand i storpocket (The madman’s daughter). En bok lånade jag (Den barmhärtige samariten).

Sammanlagt läste jag nio böcker i juli 2022. Av dessa fick fyra högsta omdöme (The Reading list, Ett dubbelt liv: Dagmar Lange alias Maria Lang, Den barmhärtige samariten, Det elfte manuset). Fyra böcker fick högt omdöme (Morden i Great Diddling, Grissly, Lättklätt i tryckkammaren, When no one is watching). En bok fick medelomdöme (The madman’s daughter).

Den bok jag läste i juli och som jag anser vara den bästa av juliböckerna är

The Reading list av Sara Nisha Adams

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.