Bulliga och pinsamma pakettofflerier


Ett pinsamt inlägg om paket.


 

Det här med paket, alltså… Det kan ju bli rätt… fel.  Visst är det kul att få paket – såväl väntade som oväntade – men ibland har i alla fall jag aningen för höga och pinsamma förväntningar. Häromdan låg ett litet och aningen bulligt paket i min postbox… Spännande!

vitt kuvert

Ett spännande vitt paket!


Självklart tänkte jag att det var en julklapp. 
För det mesta brukar jag kunna hålla mig, men eftersom ett annat bulligt och mjukare paket, i blått, hade trillat in tidigare tänkte jag att det väl inte gör nåt om jag öppnar ett av paketen… Då har jag ett kvar att öppna på julafton. I det vita paketet låg… en tub…

En tub dagcreme från Kronans apotek

En tub dagcreme.


Eh ja… Det var ju så att jag var på Kronans apotek i måndags för att köpa salva för mitt öga. Jag tyckte att jag blev överlägset bemött av personalen där,
så jag gick till ett annat apotek som låg under samma tak (Stormarknadens). Salvan jag var ute efter var för mitt ögonlock där jag hade fått nån sorts allergisk reaktion med svullnad, sveda och klåda. Uppenbarligen har Kronans apotek nån form av omvärldsbevakning, för det stod inte på förrän jag fick mejl ifrån Hanna O med titeln Digital Manager. Dels ville hon veta vilket apotek som jag tyckte hade bemött mig illa, dels ville hon kompensera mig. Vilket apotek det gällde stod i mitt blogginlägg (läsa lite noggrannare, kanske..?) och kompensationen var alltså… en tub dagcreme. Nu använder jag minimalt med smink, skönhets- och hudvårdsprodukter – jag är så jävla ful att det är ohjälpligt, liksom. Fotcreme använder jag däremot varje kväll, men dagcreme för ansiktet har jag aldrig använt i mitt 54-åriga liv. Eftersom jag dessutom fipplar med kontaktlinser om morgnarna, linser som det absolut inte får komma klet på, och även har eksem tror jag att tuben får stå oöppnad i skåpet. Eller också – förlåt mig, Hanna! – blir den en julklapp till nån som verkligen använder sånt! En kan säga att det var gott tänkt, men blev lite fel. Och pinsammast är förstås jag själv som blev… besviken.

Ett bulligt men mjukt och blått paket hittade hit för ännu lite längre sen. Avsändare var vännen Jenny och jag skämdes! Här skickade hon en julklapp (?!) och jag har inte ens skickat henne ett julkort… Sååå pinsamt…

Ett mjukt och bulligt blått paket med min hand på

Ett mjukt och bulligt blått paket från vännen Jenny kom för ett tag sen.


Idag när jag kom från jobbet kändes det lite ledsamt. 
Så jag tänkte att… vaffan, jag öppnar paketet från vännen Jenny för att pigga upp mig. Inuti låg…

Uppsalahalsduk

…en Uppsalahalsduk!


Halsduken gav jag för 100 år sen till min pappa i julklapp. 
Och plötsligt kom jag på att Jenny hade messat mig att hon hade hittat halsduken i ett skåp i mammas lägenhet… Snacka om att jag fick tji IGEN! Riktigt pinsam är jag som har såna förväntningar, som värsta ungen…

Ja, ja… Jag har i vart fall slagit in två paket i kväll till mina bonusbarn och de innehåller saker som de har önskat sig och behöver. Och de är inte bulliga eller pinsamma – varken paketen eller bonusbarnen… Bullig och pinsam får stå för mig! Jag köpte nåt avlångt, platt och rätt hårt…

Två julklappar

Var sin limpa cigg?


Var sin limpa cigarretter,
helt enkelt! Äh, jag bara skojar! Det vet ju ”alla” att jag hatar rökning!!! Nä, vi får helt enkelt vänta och se på julafton vad det är i paketen…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Bulliga och pinsamma pakettofflerier

 1. surridurr skriver:

  Jamen nu då så blir jag ju nyfiken. Vad är det i paketet? Förstår du inte kommer att svara på det innan jul. Kan ag få gissa på en kvalitetschoklad? Eller kanske ett elegantpaket innehållande ett par fina handskar?
  Kramis

  Gilla

 2. SoP skriver:

  😀 så härligt att skratta lite åt ett blogginlägg 😉 För många år sen slet jag ivrigt upp ett paket som jag trodde var en efterlängtad limpa cig – det var fyllt av ihoprullade små kartor med klistermärken.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja just det där – jag slet också så IVRIGT upp paketen – och blev så grymt besviken på båda. Pinsam en är! Jag skrattade åt mig i tanken. (Att skratta är nåt jag ännu inte riktigt tillåter mig att göra.)

   Gilla

   • SoP skriver:

    Men det är skönt att pinsamheten uppstår när ingen ser en 🙂 Även om man delar med sig sen .

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jaa jag är ju sån att jag gärna visar upp det som inte är så lyckat och bra samt mina egna tillkortakommanden här, till skillnad från vissa andra bloggare (typ såna med ankläppar, du vet)

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.