The Reading List


Ett inlägg om en bok för boktokar.Sara Nisha Adams bok The reading listI början av maj anlände ett härligt bokpaket. I paketet låg bland annat Sara Nisha Adams bok The Reading List. Jag hade sett den här boken nånstans på nätet och tyckte att den var intressant. Att läsa på engelska känns också både kul och lärorikt. 

Den här mindre tegelstenen har en skrynklig läslista i centrum. Aleisha jobbar motvilligt på ett bibliotek – hon vill inte ha jobbet, men hon behöver det. I en av biblioteksböckerna hittar hon listan. Det blir början till en annorlunda resa. För böckerna och berättelserna förflyttar henne bort från såväl ensamheten som problemen hemma. Änklingen Mukesh kommer till biblioteket för att få hjälp att hitta böcker så han kan nå sitt barnbarn, en bokmal. När Aleisha så småningom visar honom läslistan bildar morfar och dotterdotter en annorlunda bokklubb för två. Men den magiska läslistan gör så många fler underverk än så.

Även om boken är tjock och hoppar lite i tiden kommer jag snabbt in i handlingen – och gillar den. Det är nåt speciellt med boktokar – jag är ju en själv. Lite egna, ensamma, ibland ledsna, men när de hoppar in i litteraturens värld är de i paradiset. Det är en magisk läslista som hamnar i många händer och som berör mottagarna – och mig som läsare. Det här är en underbar bok om litteraturens möjligheter att såväl resa och möta nya människor som att trösta och ge nya kunskaper.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till The Reading List

  1. Mösstanten skriver:

    Det här verkar spännande. Och en bok man blir glad av. Inte alls dumt.

    Gilla

  2. Den här ska jag kolla upp! Har inte hört talas om den tidigare. Tack för tips 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.