Grissly


Ett inlägg om den åttonde boken i Zack-serien.Mons Kallentofts bok GrisslyMons Kallentofts författarskap har jag följt i nästan alla dess serier. Mest gillar jag Malin Fors-serien eftersom den utspelar sig i Linköping. Böckerna om Zack Herry har Mons Kallentoft vanligen skrivit tillsammans med andra författare. Därför blev jag lite förvånad när den senaste boken i serien, Grissly, enbart har Mons Kallentoft som upphovsman. (Det hade även boken innan.) Grissly köpte jag till mig själv, som så ofta, i semesterpresent i slutet av juni.

Böckerna med Zack som centralfigur är oftast mer blodiga än författarens andra böcker. Grissly är inte helt nåt undantag från det. Det sker några otäcka mord, men boken är ändå mindre blodig jämfört med tidigare böcker i serien. Här inleds det med en mördad instagrammare, en influencer (tjusigare beteckning), som hittas i en container av en uteliggare. Fallet hamnar på Särskilda enheten där Zack ingår. Vem var den mördade egentligen? Var han en kall person som profiterade på andra människors känslor eller var han snäll och känslosam? I sociala medier kan, som bekant, känslorna vara mest svarta eller vita.

Det här är en spännande bok och jag läser den snabbt. Boken är välskriven som alltid av Mons Kallentofts hand. Utöver det är det en del sexscener som jag givetvis läser, men rodnar när jag gör det. Intressantast är temat om vilket inflytande, influence, så kallade influencers har. Människor som lever på sina inlägg i sociala medier, folk som inte alltid ens kan stava får upp till 200 000 för ett sponsrat inlägg… Ganska sjukt, tycker jag. Ett HBTQ-tema finns också insprängt i boken.

Realistiskt och rafflande samtidigt som Herkulesmyten finns där. Boken slutar med en cliffhanger och sånt gillar jag. Då vet jag att det kommer en fortsättning på den här serien.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Zack-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna):

  1. Zack
  2. Leon
  3. Bambi
  4. Heroine
  5. Falco
  6. Albino
  7. Olympia 
  8. Grissly (läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.