The Madman’s Daughter


Ett inlägg om en romantisk och spöklik thriller.Megan Shepherds bok The Madman's daughterHösten 2020 köpte jag ett antal böcker på engelska på ErikshjälpenDet fanns massor av titlar som lät spännande. En av dem som fick följa med hem var The Madman’s Daughter av Megan Shepherd. Boken verkade vara både spännande och läskig. Den stod länge oläst, men sommaren 2022 grabbade jag tag i den här storpocketen och läste de cirka 420 sidorna. Författaren blev en ny bekantskap för mig.

Det här är första delen i en trilogi. Boken kom ut 2013. Huvudpersonen är sextonåriga Juliet Moreau. Juliets liv har fallit samman sedan fadern, en känd läkare och vetenskapsman i London, anklagats för hemska experiment på djur. Fadern tros vara död. Men så upptäcker Juliet att han faktiskt lever. Hon bestämmer sig för att följa med Montgomery, pappans assistent, till den ö där han nu utför sin forskning och sina experiment. Även om hon är nyfiken på det vetenskapliga inser Juliet att hon måste sätta stopp för experimenten.

Det här är lite av en blandning av spökhistoria och sci-fi, med inslag av romance. I centrum står en galen vetenskapsman och hans förtvivlade dotter. Samtidigt som Juliet försöker ta in det som händer kring fadern och sig själv drabbas hon av kärlek.

Nej, det här är inte riktigt min typ av litteratur, men jag kämpade och läste ut boken. Den är välskriven och engelskan flyter ganska lätt. Jag ska dock inte jaga de två uppföljande delarna.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i The Madman’s Daughter-trilogin:

  1. The Madman’s Daughter (läs inlägget ovan!)
  2. Her Dark Curiosity
  3. A cold Legacy

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.