Den barmhärtige samariten


Ett inlägg om den sjunde delen i Olivia Rönning- och Tom Stilton-serien.Börjlinds bok Den barmhärtige samaritenIbland köper jag böcker och ger bort till FästmönKanske är det ett sätt att mildra mitt dåliga samvete för alla böcker jag köper till mig själv. Eller också är jag bara självisk eftersom jag allt som oftast brukar låna och läsa de böcker jag ger bort till Anna. Ja ja, oavsett, nu har jag gett bort, lånat och läst Cilla och Rolf Börjlinds bok Den barmhärtige samariten.

Den här gången är det pandemi även i litteraturen. Och Oliva Rönning är försvunnen. Hon måste givetvis ha blivit bortförd mot sin vilja. Samtidigt som letandet efter Olivia sker försöker nån hindra att leveranserna av covidvaccin kommer fram till Sverige. Mette Olsäter, Olivias och hennes kollegors förra chef, är utsett som samordnare för säkerheten kring vaccinleveranserna.

Boken börjar spännande som fasen. Läsaren är inte helt säker först, men det är Olivia som är bortförd och som hålls fången av en läskig typ. Sen rullas en märklig historia upp. Ett kallt fall blir varmt genom Olivia, en person får posthum upprättelse och samtidigt slåss de medverkande mot vaccinmotståndare. Det är realistiskt som 17 när covidsjuka patienter vårdas. Ja, hela boken är väldigt realistisk och otäck. Det finns liksom… galningar där ute.

Jag läste ut den här boken på rekordtid. Den är så bra, men jag kan tänka mig att den vinner på att läsas nu, medan coronapandemin ännu är. Sen vill vi som var med helst glömma pandemin.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här är en riktigt bra kriminalroman.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Olivia Rönning- och Tom Stilton-serien:

  1. Springfloden
  2. Den tredje rösten
  3. Svart gryning
  4. Sov du lilla videung
  5. Kallbrand
  6. Fruset guld
  7. Den barmhärtige samariten (läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.