Första dagen i augusti 2022: Enter with a happy heart


 Kära dagbok…

När en kommer in i hemmet på Workshop Road märker en genast att det är ett hem med god stämning. Jag är inte mycket för deviser på shabby chic-skyltar, men den här skylten sätter en regel för den som går in i hemmet. Och det är en mycket god regel som är förvånansvärt lätt att följa. Fler borde ta efter.

Skylt Enter with a happy heart

Läs och lyd!

∼ ♦ ∼

The Midnight hour och kaffe på sängen i Motala

Måndagsmorgon…

Jag sov lite rackigt i natt. Det var varmt och att jag sov med öppet fönster märktes knappt. Det regnade i natt och det har regnat hela dan av och till fram till eftermiddagen. Därför tog jag det lugnt och låg och läste och drack kaffe på sängen medan somliga (= Finske Pinnen) fortsatte renoveringen av en toalett och andra (= vännen FEM) åkte till Klockrike och matade katt.

Vännen Mia och jag telefonerade i morse. Tyvärr satte lite sjukdom stopp för att träffas idag. Vi får hoppas att det är bättre på torsdag kväll. Till dess har jag bokat den årliga sommarmiddagen då för Friends & Relations of Tofflan. Jag tog mig nämligen upp på stan för att göra några ärenden.

Tyvärr satte regnet stopp för de flesta av mina planer på dan. Jag tog en del bilder, men det var ju inte alls det fina ljus som det var igår. Och så kom det ganska kraftiga skurar emellanåt som gjorde att jag fick springa in i kyrkan (!) och ta på mig regnjackan. På väg till stan blev jag upplockad i bil av en mörkhårig snygging. Tyvärr hade han annat för sig när det var dags att gå hem – och regnet öste ner…  I kyrkan passade jag på att tända fyra ljus för mina morföräldrar och mina föräldrar – det var liksom inte läge för en promenad upp till kyrkogården i ösregnet.

Loppisen jag hade tänkt besöka var stängd idag, men dit och till ett par andra liknande ställen blir det en tur senare i veckan. Det fick bli en tidig fika/sen lunch på Ubbes i stan i stället.


Jag gjorde ett par ärenden på stan.
Bland annat bokade jag väldigt analogt middagsbord till torsdag, köpte fotkräm och var på Systembolaget. Ett par viner följer med till Uppsala, bland annat ett vin med det fantastiska namnet Gött rött. Ja jag köpte det enbart för namnet. Kanske botaniserar jag mer i morrn när vi ska till Stöllestan* – där finns ju också ett bolag.


Vännen FEM
och jag var iväg i regnet fast i bil
och köpte diverse plock till middag. Därefter beslutade vi att göra som förr i tiden – läsa i var sin fåtölj. Jag fick låna Pinnens fungerande reclinerfåtölj.

Jag och FEM läser

Jag och FEM umgås – såsom vi gjorde förr i tiden.


Tro det eller ej, men det slutade regna och klarnade upp.
Efter en uppiggande mugg kaffe tog vi en härlig promenad längs med kanalen. Här är så vackert!!!

Hemkomna var det dags att lufta kvällens vin och ta fram ostarna. Jag köpte ett ripassovin som jag inte provat tidigare. Ett separat inlägg kommer förstås om vinet vid ett senare tillfälle!

∼ ♦ ∼

Exit with a happy heart.

∼ ♦ ∼

*Stöllestan = en Vadstenabos namn på Vadstena


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första dagen i augusti 2022: Enter with a happy heart

 1. Regn behövs, men visst blir allt lite vackrare i solsken 🙂 Fina bilder !

  Det är ganska skönt att kunna koppla av och göra samma sak, fast var för sig 🙂 Jag och Pinglan brukar när vi ses under längre tid, som nu på semestern, uppdatera oss med nått avsnitt på nån serie i följer med padda och hörlurar i soffan eller på balkong/altan 🙂
  Ha det fortsatt gött på semestern !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast det behöver ju inte regna när JAG är ute… 😛
   Ja men jag är ju gäst hos FEM och Pinnen och de har semester och måste få slappa lite och inte serva mig hela tiden. Jag blir bortskämd här, ska du veta. FEM och jag har varit kompisar i… 52 år i höst och när vi var yngre brukade vi umgås – och läsa. Så det är som i gamla dar. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.