When no one is watching


Ett inlägg om en psykologisk thriller.Alyssa Coles bok When no one is watchingÄr det nåt jag unnar mig och icke gör avkall på så är det mina bokinköp. Min andra semestervecka gick jag till English Bookshop för att kolla om några av mina vill-läsa-titlar på Goodreads fanns att köpa. Tyvärr orkar jag inte vara inne i bokhandeln nån längre stund. Där är trångt och personalen (alldeles för många) står och pratar högt, med varandra helst. (Det vore inte helt fel om nån av dem ägnade sig åt att uppdatera Uppsala-sidan på webben som har en text kring ett evenemang från 2017…) Men en bok kom jag ut med sist jag var där. Det var nya författarbekantskapen Alyssa Coles bok When no one is watching.

Den här psykologiska thrillern utspelar sig i New York. I centrum står Sydney Green, född och uppväxt i Brooklyn. Hon ser sitt gamla bostadsområde förändras snabbt och nya lägenheter växer upp som svampar. (Påminner onekligen om Uppsala…). När hon deltar i en guidad promenadtur i området får hon en oväntad kompis i sin granne Theo. Theo är arbetslös och lever med Kim – som behandlar honom ganska ruttet. Sydney och Theo dyker ner i det förflutna, men upptäcker att allt kanske inte är så enkelt som att grannar har flyttat till förorterna…

Alyssa Cole har skrivit flera böcker och fått flera priser, men vad jag förstår är detta hennes hittills enda spänningsroman. Boken kom ut 2020 och speglar ett samhälle som jag inte är så bekant med. Det jag däremot är bekant med är Theos situation. Som så ofta är det personer och händelser som jag kan relatera till mig själv som fastnar – och allt som oftast är det de sorgliga. Slutet är spännande och blodigt, kanske inte helt oväntat. Jag inser att boken är delvis baserad på verkliga händelser.

Det tar en stund att komma in i språket och författarens sätt att skriva. När jag väl gör det inser jag hur mycket jag gillar det. Boken är inte bara välskriven, den har en massa kluriga formuleringar och annat, en berättarkonst som jag väldigt sällan hittar hos svenska moderna författare. Eftersom boken är skriven på amerikansk engelska får jag kolla betydelsen på en del ord. Inte så ofta att det stör läsflödet, det är mer lärorikt.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.