Sista dagarna i juli 2022: Till Metropolen


 Kära dagbok…

Jodå, jag hann träffa Fästmön lite igår kväll. När hon anlänt till Uppsala gick vi till Picnic och tog var sin Uppsalaöl och var sin sandwich. Hemma blev det ost och kex, men väldigt lite barolo för min del. Jag vippade nämligen ut minst ett halvt glas över bordet, kattkorgen och min bok på gång i Salen. Men det var nog lika bra, idag var det ju långkörning.

∼ ♦ ∼

Idag trodde både Anna och jag att vi skulle få sovmorgon. Men Citrus ville annorlunda. Vi slumrade av och till och bjöd in kissan till sovrummet. Fast hon är ju allt annat än still så det blev ingen lugn stund. Vi gick upp. Anna gick iväg och handlade medan jag tömde kattpottor, duschade, förberedde frukost och packade.

Plötsligt blev det dags att dra. Jag lämnade Uppsala vid 11.30-tiden. Vid 14-tiden lyckades jag ta mig in till Brändåsen innan kissblåsan sprack. Där var så mycket folk och bilar. Det blev en kaffe och en kexchoklad efter toabesöket. Påsen med bilar har fått ersätta den gamla som Anna köpte förra sommaren och som såg ut som om den skulle explodera när som helst.

Vägen till Motala är bra mycket bättre numera. Jag var i stan typ trekvart efter att jag lämnat Brändåsen. Då köpte jag rosor och åkte upp till graven för att göra fint. Där såg bra ut, men det vimlade av myror, så i morrn ska jag köpa kanel och strö ut.


Vännen FEM
och Finske Pinnen kom hem från Kreta i morse.
Men det kunde en inte tro. Pinnen höll på att fixa toaletten på övervåningen (renovera klart) och FEM tvättade. Vi tog en fika innan vi åkte och handlade. Men mellan kaffet och handlingen tog vi vägen till Klockrike. Så vackert somliga bor!!!

I Klockrike

I Klockrike.

Så småningom blev det dags för middag. Vi traskade längs med kanalen upp till Sjöglimten. Kall öl, god mat och skönt att kunna äta utomhus.


Efter maten tog vi en promenad neråt sjön så att jag fick fota ”Brona”
och några fina båtar i hamnen.

Det finns också äldre broar i Motala. Och hus. Och hemliga ställen för fiske och bad…

Hemkomna fortsatte Finske Pinnen med toarenoveringen, medan FEM packade upp. Jag satte mig vid datorn och drack kaffe.

Lite senare bjöd den fantastiskt duktige värden på calvados. En sån stänkare hade ingen av oss testat förut. Och för övrigt… Kolla underredet tillglasbordet som Finske Calvadospinnen har gjort. Imponerande!

∼ ♦ ∼

I morgon ska jag låta värdparet få greja med sitt hemma. Jag har en del småplaner. Vidare har jag planerat in en vänmiddag i veckan (torsdag kväll) samt ett besök i Stöllestan* med vänträff. Semester är underbart…

∼ ♦ ∼

*Stöllestan = en Vadstenabos namn på sin stad Vadstena


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista dagarna i juli 2022: Till Metropolen

  1. Låter som du är ute på en trevlig tripp i dina gamla hemtrakter 🙂
    Jag var också och tittade till mina föräldrar grav häromdan.

    ha en fortsatt fin semester !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.