Mitt bokår 2023: Januariplöjt


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i januari 2023.Jädrar i min lilla låda 
vilken fart jag fick på läsningen under mitt bokår 2023s första månad! Det kanske var för att jag var ledig från och med nyår och en vecka framåt, men det kan också bero på att jag fick många bra böcker i julklapp 2022. Och shoppade en del på nätet, bland annat för ett presentkort på Adlibris och på Bokus mellandagsrea på pocketböcker. The English Bookshop, som byggt ut, fick också ett besök och tre böcker (på engelska, dårå) köpte jag där. Böcker lades i en fin liten hög också inför operationen i februari, eftersom jag räknar med en sjukskrivning då. Jag är redo!

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Januari månads böcker 2023:

Michel Houellebecqs bok FörintaElly Griffiths bok Det låsta rummet

Stina Flodéns bok Nu dör viAnnie Austens bok Shelf respect a book lover's defence

Fredrik P Winters bok OlycksfåglarPeter Mays bok Lockdown

Alex Michaelides Den tysta patientenNina Gunkes och Helene Arkhems bok Innan jag glömmer

Stephen Chboskys bok Den osynlige vännenBirgitta Bergins bok Toktanten

Påbörjad i januari:

Bonnie Garmus bok Lektioner i kemi

Den första bok jag läste ut det nya året var en roman (Förinta). Ytterligare en roman läste jag (Toktanten). Jag läste givetvis kriminalromaner och spänningsromaner också, sex stycken (Det låsta rummet, Nu dör vi, Olycksfåglar, Lockdown, Den tysta patienten, Den osynlige vännen del 2). Det blev en kåseribok (Shelf respect a booklover’s defence) och en självbiografisk bok (Innan jag glömmer).

Av de böcker jag läste i januari är fyra (Nu dör vi, Olycksfåglar, Innan jag glömmer, Toktanten) skrivna av svenska författare (Stina Flodén, Fredrik P Winter, Nina Gunke, Helene Arkhem, Birgitta Bergin). En bok (Förinta) är skriven av en fransk författare (Michel Houellebecq). Tre böcker (Det låsta rummet, Shelf respect a booklover’s defence, Lockdown) är skrivna av brittiska författare (Elly Griffiths, Annie Austen, Peter May). En bok (Den tysta patienten) är skriven av en brittisk-cyperiotisk författare (Alex Michaelides). En bok (Den osynlige vännen del 2) är skriven av en amerikansk författare. Tre av böckerna ingår i serier (Det låsta rummet, Nu dör vi, Den osynlige vännen del 2). Jag gjorde sju nya författarbekantskaper (Michel Houellebecq, Stina Flodén, Annie Austen, Alex Michaelides, Nina Gunke, Helene Arkhem, Birgitta Bergin). Jag läste en bok på engelska (Shelf respect a booklover’s defence).

Av januariböckerna köpte jag två böcker nya i pocket (Lockdown, Toktanten). Jag fick sex böcker i julklapp 2022 (Förinta, Det låsta rummet, Nu dör vi, Shelf respect a booklover’s defence, Olycksfåglar, Den tysta patienten). Två böcker lånade jag (Innan jag glömmer, Den osynlige vännen del 2).

Sammanlagt läste jag tio böcker i januari 2023. Av dessa fick sju högsta omdöme (Förinta, Det låsta rummet, Nu dör vi, Shelf respect a booklover’s defence, Olycksfåglar, Lockdown, Innan jag glömmer). Två böcker fick högt omdöme (Den tysta patienten, Toktanten). En bok fick lågt omdöme (Den osynlige vännen del 2).

Den bok jag läste i januari och som jag anser vara den bästa av januariböckerna är…

Shelf respect a booklover’s defence av Annie Austen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.