Olycksfåglar


Ett inlägg om en läskig julklappsbok.Fredrik P Winters bok OlycksfåglarI september 2022 gjorde jag författaren Fredrik P Winters litterära bekantskap genom hans bok Grävlingen. Uppföljaren Olycksfåglar är helt fristående och den låg i julstrumpan från tomten Anna den 24 december. Nu har jag läst ut den sjätte julklappsboken från 2022.

Det enda Grävlingen och Olycksfåglar har gemensamt är att böckerna är psykologiska thrillrar med viss litteraturanknytning. Den här gången försvinner en flicka i Trollhättan, nedanför vattenkraftverket. Det enda som hittas under eftersökningarna är den försvunna flickans röda jacka. Men i jackan finns inte den flickan utan benresterna från ett annat barn. Fyra vänner har under många år dolt en fruktansvärd olyckshändelse som orsakade en väns död. Vännerna ljög om vad som hände. Nu har nån tagit dottern till en av dem och hotar att avslöja sanningen om de inte betalar lösen. Dessvärre kan ingen av dem betala. Vem har tagit flickan och varför? Det är ju bara de fyra som vet vad som egenligen hände den där dan för 25 år sen eller..?

Den här boken har en alldeles lagom längd (under 300 sidor). Meningarna är inte långa och tillkrånglade, kapitlen är korta. Detta gör att handlingen drivs framåt snabbt. Skildringarna av karaktärernas mående, framför allt olika sorters ångest, är mycket realistiska. Det är en läskig historia som spelas upp, för de fyra delar en hemlighet. Identiteten på den som vet vad som hände känner inte heller läsaren till. Bra grepp och story! För när barn drabbas är det… inte bra, men otäckt och gripande. Och framför allt funderar jag över vem man kan lita på. Det gör de inblandade också.

Toffelomdömet blir det högsta för denna riktigt spännande psykologiska thrillern.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.