Shelf respect: a booklover’s defence


Ett inlägg om en rolig och tänkvärd liten bok till försvar för oss bokälskare.Annie Austens bok Shelf respect a book lover's defenceTomten kom mest med böcker 2022 till mig och det tyckte jag var jättebra. Speciellt eftersom de julklappsböcker jag hittills har läst har varit just… jättebra – allihopa. Den femte julklappsboken jag läste var Annie Austens lilla kåseribok Shelf respect: a booklover’s defence. Den hade Anna gett mig tillsammans med en jättesöt julgransdekoration av böcker. Dekorationen står på mitt skrivbord, boken har jag numera stoppat in i en bokhylla.

Det är roligt att få böcker som man inte har önskat sig, men som är bra och tänkvärda. Den här lilla boken är på engelska, dessutom, vilket också är bra. Boken innehåller ett gäng kåserier kring bokälskare. Vissa av kåserierna är rena försvar för att ha överfulla bokhyllor, andra behandlar ämnen som bland bokälskare kan ge upphov till diskussioner. Det kan handla om vilken ordning man ställer sina böcker i, om man har slagit ihop sina böcker med sin sambos, om man behåller alla böcker man har läst, om man läser ut en bok trots att den är astråkig etc.

Jag njuter av läsningen, skrattar, får ett och annat bra citat mig till livs. Boken ger mig enbart nöje och glädje. Det här var den perfekta klappen till mig – och till alla andra boktokar som äger eller har läst varenda bok som finns, tror somliga.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.