Måndag kväll den 30 januari och den sista (tis)dagen i januari 2023: Sol, soppigt och så… Maria Lang


 Kära dagbok…

Snorre ogiltigt ord

Jag har lärt mig att vissa ord är ogiltiga.

Under måndagskvällen fortsatte tröttman. Fästmön hade grejat massor hemma, förutom på balkongen och handlat hade hon bakat bananbröd och lagat mat. Bananbrödet hade jag gärna provsmakat, men det var borta i morse. Det visade sig vid efterfrågning att det låg i kylen. (Uppenbarligen trött även i morse.) Nåja, måndag kväll och vi var trötta båda två. Vi satt i var sin fåtölj och läste och spelade Wordfeud. Jag spelade lite för intensivt och känner att jag måste dra ner igen på spelandet. Det är framför allt inte bra för händerna. Idag har jag väldigt ont. Just nu har jag fem matcher igång… Så jag ska meddela mina motspelare att efter typ nästa match gör vi ett avbrott. Typ… Kanske. För det är ju roligt och man lär sig en hel del.

Boken jag läser just nu, den jag fick för recension av formatet, har en fantastiskt tråkig titel men är i övrigt väldigt bra. Jag har ungefär 100 sidor kvar och om jag inte jobbade skulle boken vara utläst under tisdagen.

Bonnie Garmus bok Lektioner i kemi från Älska pocket samt magnet och blyertspenna

Boken jag fick för recension och som jag läser just nu.

∼ ♦ ∼

Domkyrkan fotad från Gamla torget

I morse var det så ljust att jag såg domkyrkan tydligt på väg till jobbet.

I morse var det ännu ljusare än igår. Det var faktiskt så ljust att jag såg domkyrkan tydligt på vägen till jobbet, inte bara en silhuett mot himlen. Temperaturen låg strax under nollan och steg väl ett par grader. Solen tittade fram tidigt. Det blev en riktigt härlig dag, nästan som vår i luften trots vind och kyla.

Idag visste jag att jag skulle komma ut på dagtid och få sol på nosen, för jag hade ett avstämningsmöte klockan elva och därefter lunch på slottet med Stålmannen. Det var en mycket trevlig lunch. Jag åt trattkantarellsoppa och det passade perfekt denna lite kyliga dag.

 

 

Lunch med Stålmannen på slottet

Lunch med Stålmannen på slottet. Jag åt härlig trattkantarellsoppa.


På jobbet håller jag mest på att avsluta saker och ting.
Jag tar inte på mig stora och omfattande uppdrag utan sköter mest löpande saker som kommer in, typ uppdaterar infoskärmarna i huset och intranätsidor. Det får vara så de här veckorna före operationen. Nästa vecka ska jag dessutom jobba hemifrån.

Under eftermiddagen idag hade vi ett födelsedagsfirande. Trevligt som alltid med go-fika och presenter till en fin arbetskamrat. Dessvärre tjorvade det ihop sig med ett jobb när det nästan var dags att packa ihop för dan. Jag hoppas att jag kan lösa det i morrn.

Födelsedagspresenter

Presenter till födelsedagbarnet tillika en fin arbetskamrat.


I kväll fick jag god vegetarisk tikka masala av Anna när jag kom hem.
Det gav mig energi nog att göra ett litet handtag på balkongen. Den måste ju tömmas före tisdag nästa vecka. Tyvärr fick jag inte in bordet genom dörröppningen till vindsförrådet, så jag fick tillkalla hjälp. Anna fick rycka ut upp och bära ner bordet, för det klarade inte mina onda händer. Övriga möbler var lätta. Anna hade tagit ner ljusslingan idag. Nu återstår några tegelstenar och golvplattorna och det kan vi hjälpas åt med.

∼ ♦ ∼

Dagens shelfie visar min samling Maria Lang-böcker. Och för den som är nyfikis kan jag meddela att Anna och jag åker till Nora för att delta i en deckarfestival med Maria Lang-tema, anordnad av Svenska Deckarakademin, i slutet av april. Då ska jag förhoppningsvis kunna köra bil. Maria Lang är vår oslagbara deckardrottning! Vi har varit i Nora tidigare och gått Maria Lang-vandring med hennes systerson. Det var… en upplevelse. Visit Nora har en webbsida där man läsa mer om Maria Lang och hennes Skoga.

Shelfie Maria Lang

Maria Lang-shelfie.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.