Den osynlige vännen Del 2


Ett inlägg om den andra delen i en ruskig skräckserie.Stephen Chboskys bok Den osynlige vännenHösten 2021 läste jag första delen i en skräckserie
om två böcker. Fästmön hade köpt del ett och vi läste den båda två. Del två köpte jag till Anna. Även den har vi nu läst båda två. Jag pratar om Stephen Chboskys bok Den osynlige vännen Del 2.

Huvudpersonerna i del två är precis som i första delen pojken Christopher Reese och hans mamma Kate. I första boken försvann Christopher i sex dar och han mindes inte var han hade befunnit sig. Men plötsligt kan och vet han saker som han inte kände till tidigare. Och han vet att inte bara han själv och mamman är i fara, hela Mill Grove är det. Den lilla stan blir ett slagfält i kriget mellan det goda och det onda…

Men nej. Del två gör mig inte lika lyrisk som första delen. Eländet drar ut på tiden och händelser mer eller mindre upprepas. Det är som en dålig skräckfilm, med frågan ”vem kan man lita på?” ekande på sidorna. Såväl karaktärsbeskrivningarna som miljöbeskrivningarna är platta och intetsägande. Det är till om med svårt att läsa texten eftersom författaren blandar gemener och versaler, fetstil och kursiv stil, i ett försök att vara… magisk? Visst vill jag veta hur det hela slutar, men…

Toffelomdömet blir lågt. Det här är inte bra även om jag ser de tydliga kopplingarna till kristendom.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i x-serien:

  1. Den osynlige vännen Del 1
  2. Den osynlige vännen Del 2 (läst texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.