Mitt bokår 2022: Maj, oh maj…


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i maj 2022.Med mycket som hände förra månaden 
trodde jag att maj skulle ge mer tid för läsning. Det var inte helt korrekt gissat. Vädret blev stabilare och bättre, men på jobbet och i bostadsrättsföreningen var det fullt ös. Så snart tillfälle gavs smög jag i alla fall undan och läste en stund. Men tyvärr satte min onda rygg stopp för en del läsning också. Några godbitar blev det trots allt i sköna maj.


Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Maj månads böcker 2022:

 

Anna Janssons bok Onda drömmarEmelie Schepps bok Björnen sover

Lisa Aisatos bok Livets alla färgerSirpa Kähkönens bok En vår av is och eld

Ann-Helén Laestadius bok StöldKristina Ohlssons bok Isbrytare

Louise Wallins bok Vi behöver prata om att du dog

Påbörjad i maj:

Maria Adolfssons bok Fallvind

Den första bok jag läste ut i maj var en spänningsroman/kriminalroman (Onda drömmar). Därpå följde två spänningsromaner/kriminalromaner (Björnen sover, Isbrytare). Jag läste en berättelsebok (Livets alla färger). Jag läste två romaner (En vår av is och eld, Stöld). Jag läste en lyrikbok (Vi behöver prata om att du dog).

Av de böcker jag läste i maj är fyra böcker (Onda drömmar, Björnen sover, Isbrytare, Vi behöver prata om att du dog) skrivna av svenska författare (Anna Jansson, Emelie Schepp, Kristina Ohlsson, Louise Wallin). En bok (Livets alla färger) är skriven och illustrerad av en norsk författare och konstnär (Lisa Aisato). En bok (En vår av is och eld) är skriven av en finsk författare (Sirpa Kähkönen). En bok (Stöld) är skriven av en samisk författare (Ann-Helén Laestadius). Fyra av böckerna ingår i serier (Onda drömmar, Björnen sover, En vår av is och eld, Isbrytare).

Jag fick fyra av majböckerna i födelsedagspresent (Onda drömmar, Björnen sover, Livets alla färger, En vår av is och eld). Två böcker lånade jag (Stöld, Isbrytare). En bok fick jag för recension (Vi behöver prata om att du dog).

Sammanlagt läste jag sju böcker i maj 2022. Av dessa fick fem högsta omdöme (Björnen sover, Livets alla färger, En vår av is och eld, Stöld, Vi behöver prata om att du dog). Två böcker fick högt omdöme (Onda drömmar, Isbrytare).

Den bok jag läste i maj och som jag anser vara månadens bästa bok är

Livets alla färger av Lisa Aisato

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2022: Maj, oh maj…

  1. Mösstanten skriver:

    Här finns två böcker som jag vill läsa, Stöld och En vår av is och eld. Bra att bli påmind. Av Sirpa Kähkönens serie har jag bara läst den första och detta är väl den tredje?

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.