Måndag kväll den 30 maj och tisdagen den 31 maj 2022: Otillräcklig, (o)berörd och längta efter totalen


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan med varuvagn

Vi bar hem mat och dryck, men jag önskade att vi hade kunnat ta en vagn.

Så blev det kväll även igår på måndagen. Jag erbjöd mig att hjälpa Fästmön att handla till studentfirandet på fredag och fick med nöd och näppe göra det. Annas snälla mamma har erbjudit sin hjälp och döttrarna ser Anna som gäster, så det är nog svårt för henne att delegera nåt. Vi bar det tyngsta i ryggsäckarna och det funkade hyfsat för ryggarna. Vi skulle också hämta ett lite skrymmande föremål, men det var inte tungt. Ändå blev det två kassar och två ryggsäckar fulla med mat och dryck. Jag önskade att vi hade kunnat ta en varuvagn med oss hem. Men nu är det mesta utom det som bör vara färskt inköpt och hemburet.

Om du tror att kommunikation är prat har du inte lyssnat ordentligt citat Boklotsen

Tänkvärda ord…

Vi slökollade lite på TV, bland annat sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet. Jag fick nästan ångest av att titta på det. Det sätter igång många tankar och känslor av att vara på ålderns höst, att det är försent för vissa saker. Och så tänkte jag på mamma. Igen. Den där känslan av att vilja bli omtyckt och få credit av den som betyder mest har flyttats, men jag känner mig fortfarande lika otillräcklig. Den som inte har levt med nån/några som har högt ställda krav på en kan aldrig förstå detta. Det går heller inte att föreställa sig en total förlust av nån som har funnits i hela ens liv – som en mamma, till exempel. Inuti blir det liksom ett stort hål, ett tomrum, möjligen innehållandes en del skuldkänslor. Det går inte att förklara i enbart skrift eller tal. Kommunikation är svårt…

Jag försökte sitta så lite som möjligt och max 30 minuter åt gången, enligt naprapatens ordination. Därför låg jag i Annas ganska nedsuttna soffa när jag tittade på hennes stora TV. Till sist blev det sänggång och där läste jag en stund. Men jag släckte tidigt. Smärtan gör mig trött.

∼ ♦ ∼

Ren bil

Min bil ska inte städas idag, men väl garaget.

Idag vaknade jag till en fuktig dag vädermässigt. Det regnade inte när jag gick, det var bara lite blött i luften. Bra för växtligheten! Idag skulle vårt garage städas, men jag anmälde till vaktis att jag inte kunde flytta på bilen och det var lugnt. Det känns inte OK att behöva ta ledigt från jobbet ett par timmar för detta. Jag vet flera grannar som tycker samma lika, det vill säga att garaget städas lite för ofta vilket ställer till logistiska problem när en jobbar. Kanske bör jag ta upp detta på kommande möte, vi har terminens sista i morrn kväll.

Igår liksom idag hade jag få möten. Igår var jag dessutom på en guidad tur. Bra för ryggen! Foten känns också lite bättre idag. Jag försöker varva sittandet med att stå och jag tror att det gör nytta. Ryggen känns riktigt OK. Det har mest blivit en del punktinsatser idag. Jag väntar på foton till en artikel (översättningen är levererad) och så är jag kalendarieansvarig den här veckan.

Efter jobbet hade jag tid för klippning. Som alltid är det skönt att låta nån ta hand om ens kropp, denna gång håret. Att bli berörd kan jag längta efter, sakna, men ibland klarar jag inte av det, jag blir bara ledsen över ”totalen”.

∼ ♦ ∼

Och jag hade inte bråttom hem utan stannade till vid Akademibokhandeln och köpte ytterligare en födelsedagspresent från mammakusinen B och hennes barn. Jag hade 101 spänn kvar på presentkortet jag fick av dem och Windsorknuten kostade 99. Två kronor kvar… Bra kompensation när jag insåg att jag måste rota runt i en överfull tvättkorg och sparka igång en maskin tvätt.

Boken Windsorknuten av SJ Bennett från Barbror m fl

Födelsedagspresent inköpt!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.