Isbrytare


Ett inlägg om den andra delen i Strindberg-serien.Kristina Ohlssons bok IsbrytareYtterligare en bok jag köpte till Fästmön och gav bort är Kristina Ohlssons andra del i Strindberg-serien, Isbrytare. Sen lånade jag den och nu har jag läst ut den, ganska så snabbt trots att den är en tegelsten på över 550 sidor. Jag gillar Kristina Ohlssons alla böcker och serier, Strindberg-serien är av de nyare. De två böcker som hittills kommit ut är lite mindre blodiga kriminalromaner och kanske lite mer mysdeckare.

Det är vinter i Hovenäset. August Strindberg från Stockholm driver en second hand-affär där. Affärerna går lysande och dessutom är han förälskad – i polisen Maria Martinsson. Men så störs friden av en brand som förstör två sjöbodar. Den ena boden är Augusts, den andra är Axel Ehnboms. Bara det att Axel är försvunnen… Samtidigt lurar andra faror i närheten, till exempel ett gammalt ex. Och hur står det egentligen till med sotaren Olas syster och hennes barn..? Och Ola själv, vad har han för känslor?

Ja det är ruggigt och kallt och som läsare känner jag brandröken i näsan. I den här boken är miljöskildringarna nästan de bästa. Karaktärerna är i vissa fall lite för typiga. Visst sker det mord och visst brukas det våld, men det mesta är annars ganska småmysigt i den lilla byn samtidigt som där finns många hemligheter. August är en udda fågel från storstan som längtar efter lugn och att bilda familj. Ibland känns han lite för… småputtrig.

Det här är en lagom spännande bok, med flera teman. Understundom kan boken kännas lite för… lång i den bemärkelse att den innehåller för många berättelser i berättelsen. Här finns till exempel kärlek, svartsjuka, otrohet, HBTQ, kriminalitet, rasism, närighet för att nämna några ingredienser. Men författaren är en driven skribent och lyckas rädda det hela från att bli svamligt till att bli riktigt bra.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Strindberg-serien:

  1. Stormvakt
  2. Isbrytare (läs texten i inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.