Tisdag kväll den 31 maj och onsdagen den 1 juni 2022: Käftsmällar


 Kära dagbok…

När jag dör ska jag bli en duva som skiter ner din balkong. Jag ska sitta på räcket och stirra ut dig när du lite uppgiven ser blafforna. Nej, jag blir inte gladare av att irritera eller förarga nån. Jag vill bara markera.

Två duvor en kväll

∼ ♦ ∼

Det var skönt att få lägga sitt tunga huvud i nåns händer igår efter jobbet. Givetvis kom ett par bråttomsaker just som jag skulle packa ihop. Den ena hann jag att lösa, den andra har jag inte fått svar på ännu.

Jag gladdes åt boken jag köpte, försökte hänga kvar så länge jag kunde på stan, men behövde som vanligt gå på toa. Kom hem för tidigt, kände jag. Nåja, jag blev ensam med katterna ganska snart. Sparkade igång datorn och skrev lite grann. Förberedde bland annat inför styrelsemötet i kväll.

Sen var det som om nån klämde åt hjärtat. Riktigt jävla hårt. Jag blev så ledsen fast jag försökte vara glad åt boken, till exempel. Då är det svårt att känna att det inte finns nån som står 100 procent på min sida, så jag tog bilen och körde och körde och körde. Jag hade lust att köra åt helvete. Ett telefonsamtal räddade mig den här gången. Eller rädda och rädda… Jag vill bara försvinna. Söndringen. En blev två och jag vet exakt när. Men orkar inte ta tag i alla jävla knutar, det är sanningen.

Gråter

∼ ♦ ∼

Den första dagen i juni var grå och fuktig. Promenaden till jobbet var ändå skön – om foten inte hade gjort så ont. Ryggen har varit ganska OK idag, men det hugger till i den då och så och då känns det som om nån sticker en kniv i mig.

Bitmoji Tofflan får en smäll

Allting går utom jag. Här och var kommer käftsmällar, dessutom.

Tre möten hade jag idag, varav två längre, på jobbet. Jag försökte växla mellan att sitta och att stå för ryggens skull. Det gick hyfsat, jag kan vara ganska disciplinerad. En fika och en pratstund hann jag med före hemgång med en vän, en annan vän hörde av sig angående lägenhets- och kattpassningen framöver. Det är tur att jag har vänner som ställer upp.

När jag kom hem hann jag ta reda på tvätten från igår, köra en ny maskin tvätt, hänga den tvätten, ge katterna mat, skriva det här inlägget samt ta en kaffe och mackor innan jag slängde sopor i samband med att jag gick till styrelsemötet. Allting går utom Tofflan – jag haltar. Och så får jag ta emot käftsmällar, dessutom.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 31 maj och onsdagen den 1 juni 2022: Käftsmällar

  1. Käftsmällar låter inte roligt alls 😦

    Smärta i form av rygg och fot är inte heller roligt, hoppas att det snart ger med sig. Min rygg börjar bli skaplig iaf

    Kram !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.