Mitt bokår 2022: Decemberläsning


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i december 2022.December är en hektisk tid varje år, 
oavsett om en gillar jul eller inte. Jag har gått från att vara en julälskare till en julhatare, dessvärre. Mycket troligt beror det på att jag saknar min familj. Då är det tur att det finns en ”hårdare” familj att ta till – nämligen böcker. Några stycken blev allt lästa i december också!

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

December månads böcker 2022:

Pontus Ljunghills bok LykttändarenMariette Lindsteins bok Skuggan av Dimön

Emma Nordlanders bok Bränn markenPierre Lemaitres bok Alex

Marie Hermansons bok PestönLana Brunells och Thomas Bodströms bok Svart guld

Påbörjad i december:

Michel Houellebecqs bok Förinta

Den första bok jag läste ut i december var en deckare och spänningsroman (Lykttändaren). Jag läste ytterligare fyra böcker i den genren (Bränn marken, Alex, Pestön, Svart guld). Jag läste en roman (Skuggan av Dimön).

Av de böcker jag läste i december är fem (Lykttändaren, Skuggan av Dimön, Bränn marken, Pestön, Svart guld) skrivna av svenska författare (Pontus Ljunghill, Mariette Lindstein, Emma Nordlander, Marie Hermanson, Lana Brunell och Thomas Bodström). En bok (Alex) är skriven av en fransk författare (Pierre Lemaitre). Fem av böckerna ingår i serier (Lykttändaren, Skuggan av Dimön, Alex, Pestön, Svart guld). Jag gjorde två nya författarbekantskaper (Emma Nordlander, Pierre Lemaitre).

Av decemberböckerna köpte jag en bok ny inbunden (Bränn marken). En bok köpte jag ny i pocket (Pestön). Jag lånade två böcker (Lykttändaren, Alex). En bok fick jag för recension (Skuggan av Dimön). Jag fick en bok i julklapp (Svart guld).

Sammanlagt läste jag sex böcker i december 2022. Av dessa fick två högsta omdöme (Alex, Pestön). Fyra böcker fick högt omdöme (Lykttändaren, Skuggan av Dimön, Bränn marken, Svart guld).

Den bok jag läste i december och som jag anser vara den bästa av decemberböckerna är…

Alex av Pierre Lemaitre

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.