Alex


Ett inlägg om andra delen i en fransk thrillerserie.Pierre Lemaitres bok AlexAtt låna böcker är inte fel när bokhyllorna i nya Bokrummet svämmar över. Jag hittade en hel hög med böcker som jag lånade. I den högen fanns bland andra Pierre Lemaitres bok Alex. Boken har ett antal år på nacken och först när jag skulle börja läsa den upptäckte jag att den är andra delen i en serie om fyra böcker. Men, men, jag gav den en chans ändå.

Alex Prévost blir inte bara överfallen och kidnappad. Hon lämnas naken, upphängd i en bur i en före detta fabrik. Kommissarie Camille Verhoeven har inte mycket att gå på när han tar sig an fallet. Det börjar med ett vagt ögonvittne som har sett nåt. Ingen person är dock saknad. Hur ska polisen då hitta en misstänkt?

Den här boken är som en riktigt läskig skräckfilm. Och just som sympatierna är som högst för offret inser läsaren att offret inte har särskilt rent mjöl i påsen. Författaren lotsar skickligt läsaren in i snåriga psyken. Man blir förvirrad och förvånad – inte bara en gång utan flera. För hur det än är så är alla offer i boken inte oskyldiga utan även förövare.

Detta är en mästerlig thriller av högsta kvalitet för den som gillar spänningslitteratur med flera bottnar.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Kommissarie Verhoeven-serien:

  1. Irène
  2. Alex (läs inlägget ovan!)
  3. Camille
  4. Rosy & John

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.