Fredagen den 30 december och den sista dagen 2022: Det kan bara bli bättre. Eller..?


 



Kära dagbok…

Jag hade precis avslutat ett samtal med Annas snälla mamma när hennes dotter klev innanför dörren igår. Jag ringde därför att jag ville veta om Annas snälla mamma skulle sitta ensam i nyår eller inte. Hon har sällskap och det känns gott att veta eftersom det är en tung årsdag för henne. Vi bestämde preliminärt att ses på tisdag för diverse ärenden. För egen del var jag trött och kände mig tung trots viktminskning, så jag lurade med mig Anna till Byblos för middag. Vi hade inget annat planerat. Som alltid var maten god, salladen bonus och vinet finemang. Vi åt det vi brukar äta – shish taouk (kyckling) – men nästa gång kanske vi vågar var mer wild and crazy och ta en avsmakningsmeny. 

Vi avslutade måltiden med kardemummakaffe, men desserten tog vi hemma i form av julgodis och nyöppnade chokladaskar. Två avsnitt av senaste säsongens The Crown betade vi av och därefter säsongens första Stjärnorna på Slottet. Det var Pia Johanssons dag.

∼ ♦ ∼

Boken Förinta och kaffe på sängen

En stunds läsning och kaffe på sängen min första lediga dag av nio.

I morse ville katterna ha mat klockan sju, så det var bara att masa sig upp medan somliga snarkade. Jag lyckades somna om och vaknade nästa gång först närmare nio. Det är min första lediga dag av totalt nio och jag ska ärligt försöka låta bli att städa ihjäl mig eller göra andra tråkiga saker. Det gör jag så mycket annars. Men det var dags att bädda rent idag och det åtog jag mig att göra eftersom Anna ska fixa dessert och gratinera vår hummer till nyårssupén. Fast innan dess avnjöt jag min bok på gång och kaffe på sängen.

Så fick jag mejl om att ett paket hade lämnats utanför dörren. Där kunde det ju inte stå. Jag gick upp och hämtade in påsen och fick hjälp av Lucifer att öppna. Han var mest intresserad av en flärp från kartongen, medan jag föredrog innehållet i paketet från Adlibris. Det var tre böcker jag hade nätshoppat för presentkortet jag fick i julklapp från göteborgarna. Jag skickade tack via sms tillsammans med en nyårshälsning.

Anna och jag har nu varit till Korgtassen och hämtat nyårsmaten. Medan vi var och handlade fick jag meddelande från 1177. Det visade sig vara en enkät till mig som är opererad… Bara det att första operationen görs först i februari. Hur tänkte de???

Hummern ska gratineras och desserten fixas, men annars är det bara att ställa fram. Även om nyår inte är viktigt för Anna är det ju nice att äta och dricka lite gott. Men vi grundar med var sin White Lady-bakelse till eftermiddagskaffet och sudoku – för kropp och själ.

White lady sudoku och kaffe

Grund inför nyårssupén.

∼ ♦ ∼

Jag vill önska dig, kära dagbok, och den som är inne här och läser ett gott slut på det gamla året och ett riktigt gott nytt år. För min del kan det nya året inte på nåt vis bli sämre än det gamla, bara bättre. Det är i alla fall vad jag intalar mig.

Gott nytt år!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.