Mitt bokår 2022: September in the rain..?


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i september 2022.Med september kom hösten. 
En del dagar var soliga och fina, andra regniga och mörka. Hösten är en komplicerad tid. Vackra färger, men även en påminnelse om alltings förgänglighet. Kanske är ändå den här årstiden den bästa läsårstiden?

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

September månads böcker 2022:

Frida Skybäcks bok SvartfågelToshikazu Kawaguchis bok Before the coffee gets cold

Fredrik P Winters bok Grävlingen Ella Earles bok Styrkekram

Darcy Coates bok The Haunting of Ashburn HouseSulari Gentills bok The Woman in the Library

Historic Royal Palaces bok The Tower of LondonCamilla Läckbergs bok Gökungen

 

Påbörjad i september:

Louise Pennys bok Hus av glas

 

Den första bok jag läste ut i september var en kriminalroman (Svartfågel). Under månaden läste jag ytterligare fyra deckare/kriminalromaner/spänningsromaner (Grävlingen, The Haunting of Ashburn House, The Woman in the Library, Gökungen). Jag läste en roman (Before the coffee gets cold). En liten foto- och textbok (Styrkram) läste jag. Det blev en souvenirguidebok (The Tower of London).

Av de böcker jag läste i september är tre (Svartfågel, Grävlingen, Gökungen) skrivna av svenska författare (Frida Skybäck, Fredrik P Winter, Camilla Läckberg). En bok (Before the coffee gets cold) är skriven av en japansk författare (Toshikazu Kawaguchi). Två böcker (The Haunting of Ashburn House, Styrkekram) är skrivna av amerikanska författare (Darcy Coates, Ella Earle). En bok (The Woman in the Library) är skriven av en australiensisk författare (Sulari Gentill). En bok (The Tower of London) är skriven av flera brittiska författare och utgiven av Historic Royal Palaces. Jag gjorde fem nya författarbekantskaper (Toshikazu Kawaguchi, Fredrik P Winter, Darcy Coates, Ella Earle, Sulari Gentill). Tre av böckerna ingår i serier (Svartfågel, The Tower of London, Gökungen). Hälften av septembers lästa böcker, det vill säga fyra, läste jag på engelska (Before the coffee gets cold, The Haunting of Ashburn House, The Woman in the Library, The Tower of London).

Av septemberböckerna hade jag köpt två nya inbundna (The Woman in the Library, Gökungen). Två böcker jag läste köpte jag nya i pocket (Grävlingen, The Haunting of Ashburn House). Jag fick en bok för recension (Svartfågel). En bok fick jag i födelsedagspresent (Styrkekram). Jag lånade två böcker (Before the coffee gets cold, The Tower of London).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i september 2022. Av dessa fick ingen högsta omdöme! Sex böcker fick högt omdöme (Svartfågel, Grävlingen, Styrkekram, The Haunting of Ashburn House, The Tower of London, Gökungen). Två böcker fick medelomdöme (Before the coffee gets cold, The woman in the library).

Den bok jag läste i september och som jag anser vara den bästa av septemberböckerna är…

Grävlingen av Fredrik P Winter

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.