The Woman in the Library


Ett inlägg om ett biblioteksmysterium.Sulari Gentills bok The Woman in the Librarykulturnatten här i Uppsala i år hann vi med många saker på kort tid. När vi passerade The English Bookshop råkade jag se en bok från min inköpslista i skyltfönstret. Klart vi hoppade in så att jag kunde köpa Sulari Gentills bok The Woman in the Library. (The English Bookshop har en sån dålig och inaktuell webbplats att jag länkar till en nätbokhandel i stället.) Roligt att fortsätta läsa på engelska och roligt med en ny författarbekantskap, denna gång från Australien.

Den här boken inleds på ett bibliotek. Hannah Tigone, som är en etablerad australiensisk deckarförfattare, håller på med en ny roman som börjar i Boston. Fyra främlingar sitter på biblitoeket där och skriver när ett fruktansvärt skrik skär genom tystnaden. Det visar sig att en kvinna har blivit mördad på biblioteket. Givetvis blir de alla misstänkta – och de är väldigt märkliga karaktärer som bär på olika hemligheter. En av dem är dessutom en mördare. Samtidigt delar Hannah, som kallas Freddie i manuset, med sig av varje nytt kapitel till Leo, ett fan som själv försöker skriva en roman.

Miljöskildringarna i den här boken är mycket sparsamma. Här är karaktärerna det viktigaste och det som driver händelserna framåt. Den mänskliga naturen och människors förmåga att bära på hemligheter står i centrum. Är alla goda och vänliga såsom de framstår?

Det här är en ganska komplicerad bok, mest därför att jag är osäker på vad som är nutida händelser i berättelsen respektive fiktiva händelser, ”boken i boken”. Jag har verkligen problem med att hålla isär detta och när är Hannah Hannah och inte Freddie?

Boken är välskriven och idén är inte så tokig, men det blir svårt att hålla ordning på saker och ting. Det bästa med boken är nog det snygga omslaget. Boken är helt enkelt för svår för mig.

Toffelomdömet blir medel. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.