The Tower of London


Ett inlägg om en souvenirguidebok.Historic Royal Palaces bok The Tower of LondonEn dag när vi var i London sommaren 2022 tillbringade Fästmön och jag flera timmar på Towern. Vi turistade rejält i värmen. Ändå insåg vi efteråt att vi inte hade sett allt. Anna köpte en liten souvenirguidebok med titeln The Tower of London, i serien Historic Royal Palaces. När september och hösten anlänt började jag läsa boken från sommaren.

Boken består av 80 sidor text och bild. Den är rikligt illustrerad och det är bilderna jag har lättast att ta till mig – bokstavsgraden i brödtexten är alldeles för liten för att passa mina ögon. Jag får kämpa. Men det är spännande att läsa om såväl byggnadens historia och dess regenter och fångar. Towern var ju aldrig nåt kungligt residens utan en fästning där berömda personer hölls fångar och där kronjuvelerna förvarades. Juvelerna finns där än idag.

Lärorik och intressant är boken. Och den får mig naturligtvis inte att längta mindre tillbaka till London…

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.