The Haunting of Ashburn House


Ett inlägg om en bok om ett spökhus.Darcy Coates bok The Haunting of Ashburn HouseEn bok som länge stod på inköpslistan var The Haunting of Ashburn House av Darcy CoatesI slutet av augusti nätshoppade jag en utgåva av boken på engelska (amerikansk) och tre veckor senare började jag läsa den. 

Boken handlar om Adrienne som får ärva ett hus av en gammal släkting hon aldrig har träffat. Eftersom hon inte har så gott ställt och dessutom inte nånstans att ta vägen flyttar hon med sin katt Wolfgang till Ashburn House. Men huset är ökänt. Det sägs att dess ägare blev galen och att det spökar i huset. Snart blir Adrienneoch Wolfgang! – varse att allt inte står rätt till. Huset ruvar på hemligheter och nånting läskigt bor där. Hon vet inte vad hon ska ta sig till, men har ett svagt minne av att hennes mamma en gång räddade henne – från Ashburn House..?

Den här boken är riktigt obehaglig. Redan från första sidan reser sig håret på mina armar. Författaren bygger snabbt och skickligt upp en stämning genom sina spöklika miljöbeskrivningar. Det handlar om allt från spindelväv och möglig mat till konstiga meddelanden på väggarna och en och annan grav i skogen. Mörkret sänker sig tungt över huset och dess slitna inredning. Men det jag har lite svårt att fatta är varför Addy stannar när det verkar som om nån vill få bort henne från huset. Kanske är det i beskrivningarna av karaktärerna som jag känner att det blir mest ytligt. Jag hade gärna läste lite ”djupare” om Adrienne och henns bakgrund.

Men oavsett detta… Inget är logiskt när det gäller en spökhistoria. Det här är en bra spökhistoria. Den är så bra att jag drömmer mardrömmar.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.