Fredag kväll den 30 september och den första (lör)dagen i oktober 2022: Boktitt, go-mat och simrekord


 Kära dagbok…

Efter jobbet igår gjorde Fästmön och jag en liten utflykt. Jag hade nog räknat med att utflykten skulle ta ett par timmar. Det hela gick på typ en timma. Vi tittade på böcker, bland annat. Blev även fascinerade av Stig Lindberg och skotskrutigt. Men för just det tänkta ändamålet fastnade vi för böcker. Fortsättning följer. (Jag behöver bara byta dator först, bland annat.)

Boktapet

Böcker är snyggt.

Anna lagade god mat och jag korkade upp en flaska Equivoq ur vinskåpet. Mer om vinet kommer i ett separat inlägg senare! Middagen var en variant av Coq au vin som jag kunde äta – det vill säga med kyckling och kalkonbacon.


Vi tillbringade
kvällen i fåtöljerna. Bland annat såg vi Tyst vittne del tre av pågående säsong. Anna började känna sig varm och fick väldigt ont i sprutarmen. Själv kände jag väl av armen, men inte så farligt. Jag var mest trött i benen. Lite senare tog jag en öl. Lucifer undrade var ostbågarna till ölen var. Katten blev mycket besviken, för några ostbågar åt jag inte.

Lucifer på armstödet på min fåtölj

En besviken katt som inte fick några ostbågar.

∼ ♦ ∼

Boken Hus av glas och kaffe på sängen

Lördagsmorgon med läsning och kaffe på sängen.

Anna stannade hemma från jobbet idag. Hon mådde inte särskilt bra efter vaccinet och hade knappt sovit nåt i natt. Armen var ondare. Jag känner mest som träningsvärk och har inga andra biverkningar, tack och lov. Vid åttatiden skuttade jag upp och dammsög köket samt torkade köksgolvet och badrumsgolvet och tömde kattpottorna. Anna somnade inte om efter att ha sjukanmält sig, så jag tog in kaffe åt oss. Det blev sedvanlig lördagsmorgon med läsning och kaffe på sängen. Jag läste min Gamache-deckare på gång som precis som de tidigare är väldigt annorlunda… 

Eftersom det blev månadsbyte idag hade jag tidsinställt ett inlägg för publicering i morse om de böcker jag läste förra månaden. September månad i mitt bokår 2022 blev märklig, för jag läste många bra böcker men ingen bok fick högsta omdöme av mig.

Copertino Riserva 2013 och Koonunga Hill 2021

En gammal favorit och ett chardonnay till fisksoppan i kväll.

Efter frukost tog jag soporna till soprummet och Dramaten formerly known as Roland. Bara Dramaten rullade med mig bort till Korgtassen, soporna lämnade jag i respektive kärl i källaren. Dramaten lyckades jag bara håra av lite grann, för alla våra klädvårdsrullar är slut och Citrus älskar att ligga på den. Märkligt nog blev Dramaten alldeles full.

Jag tittade också in på Systembolaget. Några öl och ett par flaskor vin fick följa med hem. Det vita tänkte jag servera till fisksoppan som blir lördagsmiddag. Och nej. Jag har inte lagat soppan, det har nån på Korgtassen gjort. Ebba, kanske..? Det röda är en gammal favorit som jag inte hade nån flaska kvar av i vinskåpet.

Höstlöv i allén

Kände mig trött som ett fallet löv i allén.

Men… nånting jag inte hade gjort den här veckan var att gå och simma. Så kan vi inte ha det. Jag traskade iväg till Centralbadet och simmade… 18 längder idag. Simrekord, alltså, för mig. Bastade i såväl ångbastu som vanlig och duschade också, förstås. Jag kände mig mycket nöjd, men trött som ett fallet höstlöv i allén när jag gick hem.

Anna och jag tog en fika och så brottades jag med min gamla dator som väl nu är på väg att ge upp. Jag lånade min jobbdator och loggade in på min privata webbläsare och skrev färdigt det här inlägget som jag hann att påbörja. Jag säkerhetskopierade också några filer.

Utöver det överväger jag starkt att avsäga mig styrelseuppdraget. Jag har för mycket annat att göra i livet än att försöka samarbeta med människor som är otrevliga och besserwissrar. Som den besserwisser jag själv är irriterar jag mig också på oförmågan att skilja på de och dem i skrift. Obildad, skulle jag säga. (Ja, jag är ganska arg <== litotes)

∼ ♦ ∼

I morrn står det bara handling på ICA Gnista på min dagordning samt middag med Anna och hennes snälla mamma på Byblos på kvällen. Anna ska gå och jobba i morrn, för hon mår inte sämre.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.