Gökungen


Ett inlägg om den elfte delen i Fjällbacka-serien.Camilla Läckbergs bok GökungenÄntligen har jag fått följa med tillbaka till Fjällbacka! Det var fem är sen jag sist var där. I höstas kom Camilla Läckbergs elfte bok i Fjällbacka-serien, Gökungen. Jag nätshoppade och Bokus var snabba med leveransen den här gången. Härligt! Jag behövde lite lättsam spänning efter all annan spänning som varit.

Den elfte gången i Fjällbacka är det två fruktansvärda händelser som utspelar sig. De verkar inte ha nåt samband, mordet på en känd fotograf och det som drabbar den blivande nobelpristagaren i litteratur och hans familj på den lilla ö där han sitter och skriver. Polisen Patrik Hedström och hans kollegor utreder fallen utan större framgång. Samtidigt nystar Erica Falck, Patriks fru, i ett tragiskt mord under 1980-talet i Stockholm. Givetvis hänger det förflutna ihop med nutiden och gamla synder och skulder är inte förlåtna.

Som alltid i Camilla Läckbergs böcker blandas dåtid och nutid. Men hon är bra på det och jag blir förstås nyfiken på vad som är den gemensamma nämnaren. Här finns också ett HBTQ-tema. Boken börjar som en traditionell deckare, visserligen med ett mord ganska snart, men ändå hyfsat ”mysigt”. Sen tar berättelsen en otäck och blodig vändning.

Boken är svår att lägga ifrån sig och jag läser den snabbt. Visst förekommer en del oväsentligt pladder om barn och vikt och sånt, men det är helt klart en driven författare som har skrivit. Slutet är så spännande trots att jag gissar rätt på mördarens identitet.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Fjällbacka-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna eller TV-filmatiseringarna av böckerna):

 1. Isprinsessan
 2. Predikanten
 3. Stenhuggaren
 4. Olycksfågeln
 5. Tyskungen
 6. Sjöjungfrun
 7. Änglamakerskan
 8. Fyrvaktaren
 9. Lejontämjaren
 10. Häxan
 11. Gökungen (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gökungen

 1. Kanske ger den nya en chans, jag har gillat hennes andra böcker, bur av guld serien 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.