Mitt bokår 2022: I augustimånens litterära sken


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i augusti 2022.I augusti höll värmen i sig en bra bit in i månaden. Jag var krasslig i början av månaden och sen var det dags att återgå i tjänst. Tyvärr inverkade kombon sjukdom och jobb på läsningen – när jag var sjuk orkade jag helt enkelt inte läsa och när jag sen började jobba blev det begränsningar i tid. Men… de böcker jag läste i augustimånens sken var riktigt bra och en del också riktigt annorlunda.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Augusti månads böcker 2022:

Elly Griffiths bok The Midnight HourFrida Skybäcks bok Bokskåpets hemlighet

Maria Gustavsdotters bok Flickan på kyrkogårdenS. J. Bennetts bok A three dog problem

Bernadine Evaristos bok Flicka kvinna annanJean Nohain och F Varadecs bok Fjärtomanen

Sofie Sarenbrants bok Själsfränden


Påbörjad i augusti:

Frida Skybäcks bok Svartfågel

 

Den första bok jag läste ut i augusti var en kriminalroman (The Midnight hour). Under månaden läste jag ytterligare tre deckare/kriminalromaner/spänningsromaner (Flickan på kyrkogården, A three dog problem, Själsfränden). Jag läste en feelgood (Bokskåpets hemlighet) och en skönlitterär roman (Flicka kvinna annan). Jag läste en biografi (Fjärtomanen).

Av de böcker jag läste i augusti är tre (The Midnight hour, A three dog problem, Flicka kvinna annan) skrivna av brittiska författare (Elly Griffiths, S. J. Bennett, Bernardine Evaristo). Tre böcker (Bokskåpets hemlighet, Flickan på kyrkogården, Själsfränden) är skrivna av svenska författare (Frida Skybäck, Maria Gustavsdotter, Sofie Sarenbrant). En bok (Fjärtomanen) är skriven av franska författare (Jean Nohain och F. Caradec). Jag gjorde fyra nya författarbekantskaper (Maria Gustavsdotter, Bernardine Evaristo, Jean Nohain och F. Caradec). Tre av böckerna ingår i serier (The Midnight hour, A three dog problem, Själsfränden). Två böcker läste jag på engelska (The Midnight hour, A three dog problem).

Av augustiböckerna hade jag köpt två nya i storpocket (The Midnight hour, A three dog problem). Tre böcker jag läste är i pocket (Bokskåpets hemlighet, Flicka kvinna annan, Fjärtomanen). En bok köpte jag second hand (Flickan på kyrkogården). Jag fick två böcker (Flicka kvinna annan, Fjärtomanen).

Sammanlagt läste jag sju böcker i augusti 2022. Av dessa fick fyra högsta omdöme (The Midnight hour, Bokskåpets hemlighet, Flicka kvinna annan, Själsfränden). En bok fick högt omdöme (A three dog problem). Lika många fick medelomdöme (Flickan på kyrkogården). En bok fick lågt omdöme (Fjärtomanen).

Den bok jag läste i augusti och som jag anser vara den bästa av augustiböckerna är

The midnight hour av Elly Griffiths

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.