A three dog problem


Ett inlägg om andra delen i serien där drottning Elizabeth är detektiv.S. J. Bennetts bok A three dog problemDen andra boken jag köpte under Englands-resan i London på Daunt Books är också andra delen i en serie där självaste drottning Elizabeth II är detektiv. Jag hade med mig första delen på resan, så det blev perfekt att köpa del två – på originalspråk. Nu har jag läst ut S. J. Bennetts bok A three dog problem och väntar givetvis spänt på den tredje delen som ska komma ut i november 2022.

Den här gången handlar det om en av drottningens tavlor som försvinner – för att dyka upp på en utställning. Samtidigt pågår Brexit och landet får en ny premiärminister. När ett mordoffer hittas i poolen på slottet går det förstås inte för drottningen att låta bli att engagera sig. Tillsammans med sin biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi försöker hon klara upp fallet innan fler liv spills. Det visar sig att det inte enbart handlar om försvunna tavlor och mord – det handlar också om anonyma, illvilliga brev, hemliga förbindelser och mobbning.

Det här är mest roligt och väldigt brittiskt, men också spännande redan från start. Språket flyter på bra, även mitt. Ett och annat ord får jag googla på. Det är bra, för då lär jag mig nya engelska ord. Drottningen skildras som sist som en jordnära dam. Jag är helt säker på att beskrivningen av henne ligger ganska nära verkligheten. Denna sorts litteratur, som är både rolig och lite spännande tilltalar mig när den är välskriven. Det är den här boken.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i serien Drottningens detektivbyrå:

  1. Windsorknuten/The Windsor knot
  2. A three dog problem (läs inlägget ovan!)/En hund begraven
  3. Murder most royal (kommer ut i november 2022)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.