Bokskåpets hemlighet


Ett inlägg om en feelgoodroman.Frida Skybäcks bok Bokskåpets hemlighetEn kan inte enbart läsa läskiga böcker. Till Motala-resan köpte jag en feelgoodroman i pocket. För att bryta av mot hemskheterna köpte jag Frida Skybäcks bok Bokskåpets hemlighet när jag handlade på ICA Gnista

Rebeckas mormor ligger på sjukhus och Rebecka lämnar sitt jobb i storstan (Stockholm) för att hjälpa till nere i Skåne. Eller ja. Hon lämnar också jobb och storstad eftersom hon är besviken på en utebliven befordran. Mormors stuga och trädgård är förfallna och Rebecka bestämmer sig för att röja upp. Då hittar hon en dagbok och några brev som visar att mormor Anna har hemligheter bakåt i tiden. Boken växlar mellan glimtar från Annas liv 1943 och Rebeckas tillvaro i stugan 2007.

Jag gillar den här boken redan från början. OK, det är en hel del kärlek med och det kan jag väl kanske klara mig utan litterärt. Men som alltid i Frida Skybäcks böcker finns det spännande familjehemligheter och starka kvinnor. Här är det männen som får vara vackra, medan kvinnorna är de som agerar. Språket är inte tillkrånglat utan att för den skull vara torftigt. Kapitlen är av lagom längd. Jag läser boken snabbt. Den ger mig en stunds njutning – och en del eftertanke.

Det här den tredje boken av författaren jag läser, men de tre böckerna – som alla har böcker som tema – hänger inte ihop i nån serie.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.