The Midnight Hour


Ett inlägg om den sjätte delen i serien Brighton-mysterier.Elly Griffiths bok The Midnight HourI julklapp fick jag de fem första delarna i Elly Griffiths serie Brighton-mysterierav Annas snälla dotteroch Boy Wonder. I juni kunde jag själv köpa mig del sex i serien, The Midnight Hour, på Daunt Books i London. I slutet av juli började jag läsa boken och nu är den slut.

Det har hunnit bli 1965. En gammal teaterman, Bert Billington, dör, dock inte av ålder utan av förgiftning. Genast blir hans fru, tidigare musikalartisten Verity Malone, huvudmisstänkt. Verity anlitar då de nyblivna privatdetektiverna Emma Holmes och Sam Collins för att de ska kunna rentvå henne. Samtidigt utreder förstås Brighton-polisen fallet, det vill säga bland andra Emmas man Edgar Stephens. Max Mephisto är även med den här gången, vilket är tur eftersom han gör en film tillsammans med en av Berts och Veritys söner, Seth.

Det här är en deckare med ett stort persongalleri. Ändå är karaktärerna inte svåra att hålla isär. I slutet finns också beskrivningar av huvudkaraktärerna. Det känns lovande, för jag hoppas på en sjunde del. Seriens böcker är riktiga mysdeckare.

Författaren är en driven skribent och jag gillar att den torra humorn finns även i den här serien precis som i hennes Ruth Galloway-serie. Den här humorn gör karaktärerna levande och mänskliga. För mig personligen är det också roligt med glimtar från Brighton även om jag tycker att de är för få.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Brightonmysterie-serien:

  1. The Zig Zag Girl
  2. Smoke and Mirrors
  3. The Blood Card
  4. The Vanishing Box
  5. Now you see them
  6. The Midnight Hour (läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.