Torsdag och den första dagen i september 2022: Inte så mycket kristallkronehäng


 Kära dagbok…

Det var ganska skönt att efter en mötestyngd dag på jobbet och ett par turer till återvinningscentralen få slänga sig i fåtöljen. Visserligen satt jag mest bakom ratten till och från återvinningen, men Annas snälla mamma och jag hjälptes åt att lasta i och ur bilen samt tömma säckarna i de stora avfallscontainrarna. Vissa säckar var bra tunga. Min svärmor är stark! Framöver ska en större buske beskäras och då skulle hon be sin äldsta dotters man om assistans med att frakta bort avfall eftersom han har släpkärra.

Det var bra att röra lite på sig ändå igår kväll – jag vred ju inte bara på ratten i bilen. Men somliga tycks trivas bäst i rygglägge.

Citrus utfläkt i stora kattkorgen

Somliga, här Citrus, tycks trivas bäst i ryggläge.


Main Street hängde det tvätt lite här och var. Fästmön
hade tvättat, dock inga av sina eller mina kläder. Jag tog kvällskaffe och senare lite qwarj. Vi slötittade på en del inredningsprogram på TV och det där programmet där hundar, som lämnats in på ett hem, får nya hem. Och så läste jag boken jag har fått för recension. Jag kan pysa lite att den är bra. Mer än så avslöjar jag inte ännu.

Det blev också en del styrelsearbete per e-post. Och vår snälla ordförande lvoade igår att hjälpa mig i kväll med batteribyte i fjärrkan till garageporten – fjärrkan har krånglat de senaste gångerna. Det har hon gjort så nu ska väl porten fara upp galant.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan gungar i kristallkronan

Jag är lite yr, trots att det inte har blivit så mycket kristallkronehäng på sista tiden.

Torsdagen var ganska ljus, men kall. Jag huttrade lite i min tröja när jag gick till jobbet, för termometern nådde inte upp till tiogradersstrecket. Nåja, jag rör på mig och blir varm av det. Idag kändes emellertid stegen tunga. Jag blev lätt andfådd – och blir så av och till egentligen utan anledning. Yrseln har kommit tillbaka dessutom, trots att jag inte har hängt i kristallkronor den sista tiden. Det börjar väl bli dags, som sagt, att boka den där läkartiden och tid för provtagning trots att jag inte vill.

På jobbet har allt gått sin gilla gång, inget utöver det vanliga för min del. Igår blev det en impromptulunch på Feiroz med en av mina favorit-Lenor, men hon hade så kort om tid att vi pratade och uppdaterade varandra snabbt. Inget foto, alltså. Jag åt en god vegetarisk rätt. Idag blev det en riktig klassiker till lunch ärtsoppa (vegetarisk för min del) och pannkakor. Kanske inte det bästa med tanke på att det är vägning i morrn, men… rätten ger ju viss motor när en ska lämna jobbet (ärtsoppan gör saker med ens mage som får effekt utåt). Trevligt lunchsällskap hade jag också, tre herrar från avdelningen. Bland samtalsämnena noterades juckande män i duschen på gymmet, varför klätterskor är så trånga och lycrademoner.

Pannkakor och ärtsoppa

En klassiker till lunch.


Och medan vi klev uppför trapporna (och in i hissen) kom regnet
. Inte måttligt, heller. Under eftermiddagen var det flera skurar och jag hade bara en tröja och en halvtaskig regnponcho i jobbryggan. Men regnbågen vid Domkyrkan var rätt snygg.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan simmar

I morrn ska jag simma.

I kväll ska jag inte heller gripa mig an strykhögen. I morrn är det fredag och då är jag ensam med katterna på Main Street en stund på kvällen. Det ser jag fram emot, men jag får nog lov att stryka då också. Behovet av ensamtid ökar, känns det som. Jag ska inleda helgen med att ta en friskvårdstimme och gå från jobbet vid 15-tiden för att simma. Efter dusch och bastu vore det gott med en drink nånstans, men tråkiga jag går nog hem och njuter av ensamtiden. På lördag ska jag hitta på nåt utanför Main Street så att jag känner mig lite stimulerad. Det kanske blir en bilutflykt och middag på lokal i sällskap av en bok. Anna jobbar hela helgen. Konserten med Peter Jöback blev flyttad till söndag kväll, vilket inte fungerade för henne. Dessutom tycker jag att det känns för kallt att sitta på en utomhuskonsert. Så vem vet, det kanske blir middag på lokal för mig då också.

Det är vägning i morrn, men det hindrar mig inte från att provsmaka Annas nykokta morotsmarmelad i afton.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis, en massa bra böcker kommer ut i september månad, men nu får jag lägga lite band på mig. Flera återkommande kostnader har ökat, jag har betalad för tre personers vinprovning i oktober och jag har redan en bokbeställning på gång. Men givetvis vill jag läsa den senast översatta Gamache-deckarenSå småningom…

Louise Pennys bok Hus av glas

Den här… vill jag ha…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag och den första dagen i september 2022: Inte så mycket kristallkronehäng

 1. Mösstanten skriver:

  De här deckarna med Gamache, är det viktigt att läsa dem i den ordning som de kommit ut? Tänkte prova en någon gång och om jag då vill läsa fler …

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag tycker att du ska läsa dem i ordning eftersom det försvinner folk ur persongalleriet då och då, något som lyfter bakgrundshistorien vidare, så att säga. De borde finnas att få tag i i pocket, second hand eller på bibblan om du bara vill provläsa. Det tog några böcker innan jag kom in i författarens sätt att skriva. När jag väl gjorde det insåg jag att de är skrivna med en viss sorts torr humor som jag gillar. En del karaktärer är också riktiga favoriter, som damen med ankan som säger exakt vad hon tycker (och inte alltid rumsrena saker). Vilken tur du har som har alla böckerna framför dig! Totalt tror jag att en 16,17 böcker har kommit ut på originalspråk som jag tror är franska (den är en kanadensisk författare).

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.