I gryningen andas inget


Ett inlägg om den sjätte delen i Anki Karlsson-serien.Marianne Cedervalls bok I gryningen andas ingetTre var böckerna jag nätshoppade till mig själv i födelsedagspresent. Nu har jag läst två av dem. Den andra jag läste var sjätte delen i serien om Anki Karlsson på Gotland, I gryningen andas inget. Författaren Marianne Cedervall har åter skrivit en mysdeckare.

Anki Karlssons vän Tryggve har tröttnat på att vara änkling och begett sig till fastlandet för att träffa en dam han fått kontakt med via annons. Anki vaktar hans hund Putte och planerar också en långritt för en större grupp. Trots att hon har fullt upp känns det lite motigt att Tryggve söker annat sällskap. Men så kommer Tryggve och hans sällskap tillbaka. När långritten startar är det tydligt att några av deltagarna gillar varandra mycket, medan andra känner tvärtom. En morgon hittas en deltagare död, strax försvinner en annan. Anki och Tryggve inleder sina egna undersökningar. Vem är helt ärlig om sig själv, vad har hänt den som har försvunnit och vem är mördaren?

Det här är Gotland, hästar, lite kärlek och mys, men också gamla oförrätter , hemligheter och mord. Särskilt blodigt är det inte och jag känner att jag njuter av det. Här är gåtan – mördarens identitet och motiv – det viktiga.

Persongalleriet är stort, men varje karaktär är så gott tecknad att jag inte förlorar mig. Författaren kan detta och gör det med glans. Det enda jag möjligen saknar är lite, lite mer spänning.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Anki Karlsson-serien:

  1. Av skuggor märkt
  2. Låt det som varit vila
  3. Dit solen aldrig når
  4. Som daggen stilla kysst
  5. När sista strofen klingat ut
  6. I gryningen andas inget (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.