Onsdag kväll den 24 maj och torsdagen den 25 maj 2023: Guldkanter


 Kära dagbok…

Det är ju inte sant att vardagen är torftig. Men det gäller som jag tidigare har skrivit att lyfta blicken och se himlen. De små sakerna kan vara guldkanter i tillvaron. Som igår kväll. Det var soligt och varmt – drinkväder, kort och gott. Anna och jag tillbringade ett par timmar på en uteservering efter att jag serverat katterna middag. Riktigt trevligt. I samma veva blev vi inbjudna till ett tack-och-adjö-party måndagen den 5 juni. Passar mig utmärkt eftersom jag är klämdagsledig den dan och ledig dan därpå.

Kvällskaffe intogs på Main Street och jag läste ut mysdeckaren jag hade köpt till mig själv i födelsedagspresent. Därefter grabbade jag tag i en av de tre födelsedagsböckerna jag fick av Anna. Nu läser jag om ordföljd.

Böckerna I gryningen andas inget och Grejen med ordföljd

Bokbyte i födelsedagsfloran från mysdeckare till ordföljdsbok.

∼ ♦ ∼

Nya Filmstaden på Dragarbrunnsgatan

Nya Filmstaden blir inte så pjåkig, tror jag.

Torsdagsmorgonen var varm men blåsig. I morse kändes det skönt att ha tröja. Jag bestämde mig för att gå till jobbet genom stan och uppför Carolinabacken. På Dragarbrunnsgatan stannade jag för att ta en bild av bygget av nya Filmstaden. Jisses, det blir ett modernt hus mitt i stan, men faktiskt inte så pjåkigt. Tror jag.

På jobbet idag hade jag några möten. Jag skickade en text på översättning. Eftermiddagen var vikt för utbildning i vårt nya webbverktyg. Det har varit lite si och så med det för mig. Jag har fått några korta kurser, men sen inte kunnat omsätta det jag lärt mig i praktiken för att jag bland annat har varit sjukskriven och därefter jobbar delvis med andra saker tills handen blir bättre. Då glömmer en det en har lärt sig. Nu blir det ett nytt försök. Jag är dock fortfarande inte så hoppfull eftersom jag kanske inte ska jobba så mycket som webbredaktör, mer som redaktör och kanske kommunikatör. Det senare är ju min titel. Men jag inser förstås att jag måste kunna verktyget eftersom det ingår i sedvanliga arbetsuppgifter att kunna publicera. Och under sommaren behöver vi hjälpas åt. Vi var faktiskt ett helt gäng som gick utbildningen och den var bra.

Dagens lunch blev kyckling med ris och currysås. Gott, trots att currysås inte står överst på listan av favoritsåser. Portionen var för övrigt mera lagom än den jag åt igår… Mitt sällskap var min bok på gång.

Kycklinglunch med boken Grejen med ordföljd

Dagens lunch.

∼ ♦ ∼

Idag leverades äntligen kattsanden. Tisslingarna har inte gillat att jag fick fylla en av deras pottor med annan sort, men Lucifer har använt den pottan. Nöden har väl ingen lag även för katter, kanske..? I helgen ska jag försöka köpa storförpackningar av mat till dem. Katterna tycks vara inne i en matkrånglig period just nu. Men när jag kom till Main Street efter jobbet var det jag som skulle servera dem middag igen, tyckte de, trots att Anna hade varit här hela dan.

Anna har kört en mastodonttvätt med lakan och handdukar och jag hjälpte till att lägga in en liten del av det rena och torra i skåp och lådor. Jag har svurit en del över idiotiska aktiviteter i bostadsrättsföreningen. (Eller aktiviteter vid idiotiska tillfällen.)  Det var nog dags att ta ett par mackor till kaffet och jordgubbs- och smultroqwarj med färska hallon ovanpå. Sen har Anna utlovat nån liten dessert. Torsdagens guldkant, så där…

Kvällsmackor kaffe tomat kvarg med bär

Kvällsmackor med kaffe och kvarg med bär.

∼ ♦ ∼

Ytterligare en guldkant för dagen är den som handlar om vännen som verkar ha nåt spännande på gång i kärlekslivet. Självklart håller jag en tumme.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Onsdag kväll den 24 maj och torsdagen den 25 maj 2023: Guldkanter

  1. Pingback: Onsdag kväll den 24 maj och torsdagen den 25 maj 2023: Guldkanter - Bloggfeed

  2. Guldkant är aldrig fel, mer guldkant !! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.