När sista strofen klingat ut


Ett inlägg om den femte boken i serien om Anki och Tryggve.Marianne Cedervalls bok När sista strofen klingat utI år fick jag många födelsedagsböcker. 
Dessutom har alla varit bra. Nu när jag har läst Marianne Cedervalls bok När sista strofen klingat ut återstår bara två olästa presentböcker. Men den här boken, som är den femte i serien om Anki och Tryggve, kom levererad med bud. Tack till givaren Jerry! Eller Jenny..? Jag blev mycket överraskad (trots avslöjandet) och glad.

Det är vinter och på väg mot jul i Mullvalds på Gotland. Anki och hennes barnbarn Maja väntar på ett gäng familj från fastlandet. Tryggve däremot tänker fira med sin hund. Men så dyker Tomas och Nils upp, ett par som Anki och Tryggve träffade på en resa till Italien. Tomas släktforskar och försöker ta reda på vad som har hänt hans mammas moster Dagny. Dagny var missionär i Afrika, återvände till Gotland på 1950-talet – och försvann spårlöst. Spännande tycker till exempel Tryggve som gillar cold cases, men alla är förstås inte lika glada över Tomas efterforskningar.

Det här är en typisk svensk mysdeckare. Trots att det är på väg mot sommar här, ryser och njuter jag av det vintriga Gotland, där stormen rasar dagarna före jul och ytterligare en person försvinner. Jag gillar det stundtals lite pratiga sättet att skriva och beskriva karaktärerna och är säker på att många av dem har verkliga förlagor. Dessutom, en bok där det inte bara finns ett HBTQ-tema (ett bögpar) utan två (Majas mamma har en tjej), den kan en sån som jag inte dissa. Lagom spännande, lagom mysigt och lagom med hästar. Och bara ett korrekturfel.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna i Anki- och Tryggveserien har jag läst:

Av skuggor märkt

Låt det som varit vila

Dit solen aldrig når

Som daggen stilla kysst

När sista strofen klingat ut (se inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.