Av skuggor märkt


Ett inlägg om en bok.


 

Marianne Cedervalls bok Av skuggor märktYtterligare en bok inköpt i Motala för ett presentkort som egentligen var min mammas har jag nu läst ut. Tack, mammakusinen B!

Marianne Cedervall har skrivit flera bra böcker om Hervor och Mirjam som har löst brottsfall med Gotland som centrum. Nu har författaren en ny hjältinna, Anki Karlsson, även hon på Gotland. Den första delen i serien om Anki heter Av skuggor märkt.

Anki Karlsson har blivit änka efter att hennes sjuklige make avlidit. Efter år av hans otrohetsaffärer först, sjukdomen sen, har nu hennes egen tid kommit. Hon flyttar till Gotland med sina två hästar för att njuta av pensionärslivet. Men ganska snart händer det obehagliga saker i hennes närmaste omgivning. Denna moderna miss Marple kan förstås inte låta bli att luska, trots att det inte ses med blida ögon från alla håll. Blod i kyrkan, en förgiftad häst och mord – det är några av ingredienserna i boken. Och som utsocknes blir förstås Anki misstänkt för dåden.

Det här är både välskrivet och spännande. Språket flyter på liksom handlingen och jag har svårt att lägga ifrån mig boken, som jag noterat har kallats

”mysdeckare 

av vissa recensenter. Såväl personbeskrivningarna som miljöskildringarna är trovärdiga och skapar en lite ruggig miljö, helt perfekt för berättelsen.

Toffelomdömet blir det högsta. Jag vill läsa fler böcker om Anki Karlsson – trots att jag inte är nån hästmänniska!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Av skuggor märkt

  1. MarveW skriver:

    Kul att du gillade boken. Det gjorde även jag, även om jag är lite snålare i betyget. Skön avkoppling med denna typ av böcker, tycker jag.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.