Djävulens advokat


Ett inlägg om den elfte delen i en serie om rättvisa.Katarina Wennstams bok Djävulens advokatDet är roligt när Fästmön och jag gillar samma böcker. Framför allt blir det billigare om en köper och den andra lånar. Nu senast lånade jag Katarina Wennstams bok Djävulens advokat. Boken kom ut 2021 och är den elfte delen i Justitia-serien. Den tolfte delen, Dödsbädden, kom ut nu i november 2022. Jag har läst alla böckerna i serien, men inte bloggat om alla och inte alltid läst böckerna i rätt ordning.

Nora Ljungberg är försvunnen. Det finns blod, men ingen kropp. Spåren pekar mot ett gammalt fall där mördaren enbart dömdes för brott mot griftefriden. Kriminalkommissarie Charlotta Lugn och journalisten Jane Wester går tillbaka i tiden. Jane såg på nära håll hur mördarens advokat lyckades utnyttja de juridiska kryphålen. Men Janes unga kollega Alexandra kommer längre i sina efterforskningar,

Spännande och realistiskt är det från början. Det handlar mycket om relationer och mäns syn på kvinnor – och tvärtom, alltså kvinnors syn på män. HBTQ-temat från förra boken är så gott som borta, det anas mest. Den som driver handlingen framåt är framför allt en ung journalist. Det märks att författaren har just det yrket i botten, både på själva storyn och på sättet att skriva. Stundtals är lite för många trådar att följa och för mycket juridikutsvävningar. Ibland tappar jag som läsare bort mig en aning, även om det är en bra bok som inte enbart kan kategoriseras som en sedvanlig deckare.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår iJustitia-serien:

 1. Smuts (läst men inte skrivit om)
 2. Dödergök (läst men inte skrivit om)
 3. Alfahannen
 4. Svikaren
 5. Stenhjärtat
 6. Skuggorna
 7. Skymningsflickan
 8. Gänget
 9. Vargen
 10. Dockorna
 11. Djävulens advokat (läs inlägget ovan!)
 12. Dödsbädden

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.