Alfahannen


Ett inlägg om en karlakarl.Katarina Wennstams bok AlfahannenFör tio år sen gav jag Fästmön Katarina Wennstams bok Alfahannen 
i pocketutgåva till julklapp. Jag hade nog börjat läsa serien, men sen kom annat emellan som troligen gjorde att jag behövde läsa lättsammare böcker. Egentligen är det flera serier som går in i varandra, lånar karaktärer av varandra. Alfahannen sägs vara den sista delen i en trilogi där Smuts och Dödergök utgör de första delarna. (Jag har läst båda, men inte bloggat om dem.)

Alfahannen i den här boken är skådespelaren Jack Rappe. Han är en riktigt eftertraktad man, men han är också ganska… bad. Samma kväll han får sitt första filmpris hittas han svårt skadad i magen på sin brygga. Läsaren får följa med i nutid, men också bakåt i tiden. Det står klart att den unga Emma är inblandad i Jacks ”överfall”. Emma, som har gjort sin första filmroll som motspelerska till Jack.

Det är inte svårt att bli indragen i den här välskrivna romanen. Karaktärerna är realistiskt beskrivna och storyn skulle ha kunna varit tagen från kvällstidningarna. Det känns obehagligt verkligt. Alfahannen är inte bara en spänningsroman, den skildrar också delar av verkligheten och män som faktiskt finns där ute. I efterordet skriver också författaren att hon ”inspirerats av händelser och faktiska skeenden”.

Toffelomdömet kan inte bli annat än det högsta. Det här är en roman, som trots ett decennium på nacken är synnerligen aktuell.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alfahannen

  1. MarveW skriver:

    Minns hur jag sträckläste/sträcklyssnade till de tre böckerna. Kunde inte släppa dem och fortstatta lyssna på ljudbok till långt in på nätterna.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.