Skymningsflickan


Ett inlägg om en realistisk spänningroman.Katarina Wennstams bok SkymningsflickanJag fortsätter att plöja Katarina Wennstams spännande böcker. 
Hennes realistiska kriminalromaner hänger ihop i serier, varav vissa serier även delar karaktärer. Därför är det ibland svårt att avgöra vilken serie en läser. Boken Skymningsflickan kom ut 2015 och ingår i Justitia-serien enligt förlaget.

I den här boken löper parallella berättelser, en i nutid och en i en närliggande dåtid. Berättelserna går så småningom in i varandra. Polisen Charlotta Lugn är både nyskild från sin fru och sjukskriven. I sin nya, lite trista lägenhet upptäcker hon en granne som tycks må väldigt dåligt. Den unga Molly kan skrika hela nätter ibland och hon skadar sig själv. Charlotta och advokaten Shirin Sundin bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Samtidigt är det nån som hotar med massaker på en gymnasieskola. När en elev hittas mördad på skolan verkar vissa spår peka på… Molly.

Som alltid i författarens böcker är det spännande från första sidan. Molly beter sig obegripligt och så galet att hennes grannar i sin tur blir galna på henne. Och vem hotar med skolmassaker? Molly och massakerhoten hänger ihop och systematiskt lotsar författaren läsaren genom berättelserna fram till upplösningen. Det här handlar inte bara om Molly utom om vuxna som utnyttjar unga människor på olika sätt. Ska jag ha nån enda invändning mot boken är det att jag tycker att Molly slutar skrika om nätterna lite för… abrupt.

Det är realistiskt och väldigt välskrivet – också det från första sidan och som alltid. Jag kan faktiskt inte förstå varför jag inte har läst de här böckerna tidigare. Men det som är det fina med dem är att de håller än idag därför att de speglar sånt som fortfarande händer ”där ute”.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skymningsflickan

  1. Tack för tips, har inte heller läst henne. kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.