Torsdag kväll den 10 november och fredagen den 11 november 2022: Nya Bokrummet tar form


 Kära dagbok…

Nog blev det gjort i nya Bokrummet som jag hade föresatt mig att göra. Jag fyllde lilla hyllan och jag fyllde på den stora hyllan till vänster om hörnhyllan. Till lilla hyllan flyttade jag över några deckare och kriminalromaner eftersom det står många dubbla rader i de tre ”färdiga” bokhyllorna. Därefter flyttade jag dit true crime-böcker först och en del facklitteratur – allt från språklexikon och djur- och naturböcker till serieböcker, reselitteratur och kartor.

I hyllan till vänster om hörnhyllan hade jag sen tidigare ställt lyrik. Där fyllde jag på med böcker om skrivande och journalistik. I nedersta hyllplanet fyllde jag på med sexologi- och gaylitteratur. Då återstod tre hyllplan som jag fyllde med skönlitteratur. Romanerna hämtade jag från första hyllan av tre med skönlitteratur som står kvar i gamla Bokrummet. Totalt sett blev matbordet tömt på böcker och tre hyllplan. Nu återstår att flytta över tre hyllor med böcker, ett bokskåp med böcker bakom glasdörrar samt mitt skrivbord från gamla Bokrummet. Från nya Bokrummet ska bland annat kökssoffan flyttas. I dagsläget klarar inte min rygg av att kånka möbler, så vi får se hur vi går vidare.

Tre bokhyllor och plats för bokskåpet i nya Bokrummet

I hålet mellan hyllorna ska ett bokskåp med glasdörrar in.


Efter avslutat arbete blev det kvällsmat
i form av kaffe och mackor och en stunds läsning. Min middag var ganska frugal, men jag hade ju ätit en riktigt stabbig lunch.

Kaffe och mackor och Djävulens advokat

Frugal kvällsmat.

 

Citrus ligger i soffan och tittar

Det lilla häftplåstret.

Jag satt en stund vid datorn innan jag hällde ner mig i fåtöljen och tittade på sista avsnittet av andra säsongens Tunna blå linjen på SvT Play. Det är en riktigt bra serie som speglar många sidor av ett mynt. Har du missat den, kära dagbok, så titta på SvT Play!

Mitt sällskap i Salen vid TV:n var Citrus, det lilla häftplåstret. Hon är väldigt mammig just nu. Och när Fästmön kom hem flyttade hon över från soffan till Annas knä.

∼ ♦ ∼

I natt både regnade det och blåste. Regnet slapp jag i morse, men det blåste vårvindar friska och var ganska varmt. Jag tog min Levisanorak och det var helt rätt att spara lättviktsjackan till kyliga dagar.

Idag fick jag utbildning i vårt nya webbverktyg. Utbildningen skedde IRL och det tyckte jag var bra. Efter kursen lunchade jag och kursledaren på Slottet, i södra tornet. I lördags var ju Anna och jag uppe i norra tornet och klev ut på taket för en promenad… Så lustigt… God trattkantarellsoppa åt jag till lunch.

Sopplunch på slottet

Idag åt jag sopplunch på slottet, i lördags klampade jag runt på slottstaket…


Utöver det har jag fixade ut ett enklare nyhetsbrev
på intranätet, la ut en text på informationsskärmar, korrekturläste samt mejlade hit och dit med mera.

∼ ♦ ∼

Eftersom nya Bokrummet börjar ta form har jag kikat på en del saker jag vill köpa dit. Anna har tagit ner några mattor från vinden för påseende. Allt behöver inte köpas nytt. Men idag nätshoppade jag ett par böcker liksom årets första julklapp. Jag planerar att vara ytterst sparsam med klappar i år, för jag behöver köpa mig en ny dator, men jag behöver faktiskt inga julklappar av nån. Det är bättre att jag köper det jag vill ha till mig själv. Och för övrigt är julen så ångestladdad för mig. Jag tycker att man ska uppmärksamma dem man gillar på deras födelsedagar i stället för att vräka julklappar över folk.

Citrus o Lucifer på mattan i b´gamla Bokrummet

Den här mattan behöver bytas ut i nya Bokrummet. Det kan bli en matta från vinden.


För övrigt hade Anna på egen hand släpat ut kökssoffan med mera
från nya Bokrummet och släpat in mitt skrivbord. Asså den kvinnan… ❤ ❤ ❤ När jag kom hem plockade jag därför iordning på skrivbordet, bar upp två kassar på vinden, flyttade krukväxter och lite annat.

Utöver detta hade Anna lagat en mumsig fredagsmiddag bestående av panerad kyckling, potatis och kålsallad. Jag stod för vinet, en enkel men god Copertino. Sen var jag klantig nog att enbart fota dukningen, inte själva middagen. Den får du därför föreställa dig, kära dagbok.

Uppdukat till fredagsmiddag

Uppdukat till fredagsmiddag i köket.


I morrn ska jag städa lite hemma, gå och simma,
rensa ur skrivbordslådorna och handla nåt gott att äta. Utöver det ska jag plocka ur den halvfulla bokhyllan med skönlitteratur så att hyllan är tom och kan flyttas över till nya Bokrummet.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… fredag = vägning. Inte enbart jättebra resultat idag, 800 gram upp i vikt. Fettprocenten i kroppen har däremot minskat mycket, nästan fem procent. Vatten i kroppen var knappt tre procent högre än förra fredagen och bentätheten har ökat med två tiondelar. Muskelmassan hade ökat med hela 4,3 procent. Det lönar sig med andra ord att röra på sig. Negativt var att BMI hade ökat med tre tiondelar. I helgen hoppas jag komma iväg och simma. Det behöver kroppen min.

Bitmoji Tofflan simmar

Simma behöver kroppen min.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.