Gänget


Ett inlägg om en spänningsroman.Katarina Wennstams bok GängetJag fortsätter mitt slukande av Katarina Wennstams böcker.
Det är tur att Fästmön har fått ett antal av dem i julklapp genom åren. Julen 2017 fick hon Gänget av Gymnasistens pappa. Boken lånade jag ur våra bokhyllor och läste kring julen 2020. Boken är en spänningsroman och den femte (?) delen av hittills sju utkomna i serien om Charlotta Lugn och Shirin Sundin.

Den här boken rör sig i kretsen av ett gäng män som vuxit upp tillsammans. Ett gäng som umgicks under tonåren och som fortfarande spelar innebandy då och då, karriärer och familjer till trots. Men så försvinner en av dem och advokaten Shirin Sundin, numera Shirin Nouri, dras in i fallet eftersom hustrun till den försvunne är en barndomskompis till henne själv. Charlotta Lugn är åter i tjänst efter sin skilsmässa från Agneta med mera, men jobbar numera med gamla förundersökningar på Trafikenheten. Som av en händelse möter hon sin gamla kollega Mats Hjörne och hon får kliva in i rollen som utredare igen. Den försvunne hittas nämligen död och ytterligare en person i det gamla gänget visar sig ha dött under märkliga omständigheter.

Som alltid i Katarina Wennstams böcker finns våldtäkt och kvinnovåld med i bakgrunden. Det är också en lika realistisk bok som de tidigare i serien. Den här gången känns det emellertid lite för uppenbart vad som har hänt, men jag listar fortfarande inte i förväg ut vem den skyldige i nutid är. Den tänkbara personen är ju död. Välskrivet precis som övriga delar i serien är det i alla fall, men nu gör jag nog en liten paus innan jag hoppar på del sex, Vargen. Jag har emellertid redan ryckt den från Anna så att den står på min TBR*-hylla i sängbordet.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

*TBR = To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.