Mitt bokår 2022: April, april, jag gillar sill. Och böcker!


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i april 2022.April 2022 var en månad 
när mycket hände. Som vanligt fyllde både Fästmön och jag år, en av oss bytte två siffror, dessutom. Vidare var det en del evenemang som konserter, hotellweekend, middagar på lokal och vinprovning. Därför hann jag inte läsa riktigt så många böcker som jag hade trott. Men… jag gillar böcker lika mycket som sill och vin och det blev både litteratur och fisk (och viner…) även den gångna månaden.


Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

April månads böcker 2022:

Johanna Hedmans bok TrionMariette Lindsteins bok Sprickor i jorden

Liza Marklunds bok PolcirkelnUlrika Knutsons bok Den besvärliga Elin Wägner

Stina Jacksons bok ÖdesmarkSara Lövestams bok Handbok för språkpoliser

Mitch Alboms bok Ge mig en dag till

Påbörjad i april:

Anna Janssons bok Onda drömmar


Den första bok jag läste ut i april
var en roman (Trion). Därpå följde tre spänningsromaner (Sprickor i jorden, Polcirkeln, Ödesmark). Jag läste en biografi (Den besvärliga Elin Wägner) och en fackbok (Handbok för språkpoliser). Ytterligare en roman läste jag i slutet av månaden (Ge mig en dag till).

Av de böcker jag läste i april är sex böcker (Trion, Sprickor i jorden, Polcirkeln, Den besvärliga Elin Wägner, Ödesmark, Handbok för språkpoliser) skrivna av svenska författare (Johanna Hedman, Mariette Lindstein, Liza Marklund, Ulrika Knutson, Stina Jackson, Sara Lövestam). En bok (Ge mig en dag till) är skriven av en amerikansk författare (Mitch Albom). Jag gjorde två nya författarbekantskaper (Johanna Hedman, Ulrika Knutson). En bok var en debut (Trion). Tre av böckerna ingår i serier (Sprickor i jorden, Polcirkeln, Handbok för språkpoliser).

Jag köpte en av aprilböckerna ny i pocket (Sprickor i jorden). Tre böcker köpte jag inbundna på bokrean (Den besvärliga Elin Wägner, Ödesmark, Handbok för språkpoliser). En av böckerna jag läste i april var en julklappsbok (Trion). En bok lånade jag (Polcirkeln). En bok fick jag (Ge mig en dag till).

Sammanlagt läste jag sju böcker i april 2022. Av dessa fick fem högsta omdöme (Trion, Polcirkeln, Den besvärliga Elin Wägner, Handbok för språkpoliser, Ge mig en dag till). En bok (Ödesmark) fick högt omdöme. En bok fick medelomdöme (Sprickor i jorden).

Den bok jag läste i april och som jag anser vara månadens bästa bok är

Handbok för språkpoliser av Sara Lövestam

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.