Sprickor i jorden


Ett inlägg om den andra delen i serien Pilgrimsfalkens väktare.


 

Mariette Lindsteins bok Sprickor i jordenI somras inhandlade jag en hög böcker… Eh… fast när gör jag inte det? Nåja, kvar sen i juli förra året har en pocketbok stått i min TBR-hylla* och trängts med recensionsexamplar och julklappar. Nu i april kunde jag äntligen välja Mariette Lindsteins bok Sprickor i jorden, den andra delen om tvillingarna Alex och Dani i serien Pilgrimsfalkens väktare.

Alex och Dani försöker återhämta sig efter att Dani kidnappades av skum sekt. Nu bor de i USA tillsammans med Danis lille son Erik. Båda har de förändrats, Dani har blivit svårare att nå och kallare, tycker Alex. Alex själv försöker förtränga händelserna, men påminns via obehagliga flashbacks. Carl försöker skydda dem samtidigt som han är Alex chef och även hennes älskare. Men en dag dyker en märklig kvinna upp. Och plötsligt inser tvillingarna att Erik är det nya målet för sekten.

När jag börjar läsa märker jag att jag inte riktigt minns handlingen från del ett. Egentligen känns det som strunt samma, för det blir spännande och obehagligt genast ändå. Och vem fattar inte att en mamma gör allt för att skydda sitt lilla barn? Det är en hel del sexskildringar. Såna får mig alltid att rodna och jag vill gärna hoppa över, pryd som jag är. Jag tycker egentligen inte att de tillför så mycket till vare sig berättelsens handling eller boken rent generellt, men jag kan förstå att vissa läsare uppskattar detta.

Persongalleriet i den här boken är inte så stort. Detta kunde ha gett författaren gott om utrymme att detaljerat beskriva karaktärerna, men så sker inte. I stället blir nästan karaktärerna alltför ytliga i mitt tycke. Karaktärsbeskrivningarna plus själva storyn och sexskildringarna gör att jag känner att den här boken är lite för… pubertal för mig. Eller också har jag blivit gammal på riktigt. Tyvärr håller inte del två samma höga klass som den första delen. Den är också lite för lång.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, To Be Read

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i serien Pilgrimsfalkens väktare:

  1. Vit krypta
  2. Sprickor i jorden (se inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.