Sista april del 2: ”Hurra för vårt potatisland” med mera…


 Kära dagbok…

När Annas snälla mamma anlände, punktligt trots bussresa, parkerade jag henne på den skönaste köksstolen. Hon fick välja mellan GT, nosecco och kaffe. Hon valde nosecco. Vi hyfsade det som var kvar i flaskan från tisdagen. Riktigt gott var det och inte en procent alkohol. Annas snälla mamma hade aldrig sett mig iklädd förkläde tidigare, men det bjussade jag på. Medan jag förberedde sillmiddagen babblade jag. Stackars Annas snälla mamma var nog bra trött i örona när hon kom hem.

Fästmön kom hem från jobbet till Main Street ungefär tjugo över sex på kvällen. Då var middagen framdukad i Matsalen, med folie över det ätbara (katterna hatar folie). Bara potatisen kvar att bli färdigkokt. Mor och dotter bänkade sig och jag anslöt efter cirka fem minuter.


Vi hade sex sorter sill: inlagd, matjes, skärgårds, ramslök & citron och brännvins.
Färskpotatisen kom från Egypten. Gräddfilen och gräslöken kom från Nelins liksom ostarna. Jag hade gjort ägghalvor med skagenröra (köpes) och Anna hade förberett gubbröra. Knäckebröd och kex, öl och Östgöta sädes kompletterade middagen. Tre snapsar tog jag, medan Annas snälla mamma och Anna bet av sina. Men det blev tre snapsvisor sjungna. Dock inte den jag citerar i rubriken, för den kunde bara min mamma, jag kan inte melodin.

Silltallrik

Första silltallriken för mig. Det blev en till sen.


Nån dessert bjöd vi inte på.
I stället blev det kardemummakaffe och choklad i Salen. Anna och jag hjälptes åt att röja av middagsbordet och ta vara på den överblivna maten. Det blir sill till middag även idag för både Anna och mig.

Vid 21-tiden fick jag ringa en taxi till Annas snälla mamma. Det var lite väntetid och när bilen kom hittade chauffören inte till vårt hus utan stannade utanför ett hus längre bort på gatan – makalöst! Men jag följde med Annas snälla mamma till bilen och såg till att hon kom iväg hem medan det ännu var lite ljust ute, så som hon önskade. En lugn och trevlig kväll, med god mat och dryck – sammantaget en fin Sista april.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.