Sista april 2022 del 1: Förberedelser…


 Kära dagbok…

Boken Onda drömmar och kaffe på sängen

Läsning och kaffe på sängen är bättre än både champagnefrukost och forsränning.

Sista april i Uppsala 2022 har varit en ganska kylig dag. Först på eftermiddagen tittade solen fram. Ändå höll sig temperaturen bara runt tio grader.

Katterna väckte mig tidigt och ville ha frukost. Fästmön snarkade ljudligt, så det blev min (o)tur att utfodra (o)djuren. Sen kunde jag nästan inte somna om. Anna klev upp före klockan sju för att hinna till jobbet klockan åtta.

För min del blev det varken champagnefrukost eller forsränning. Det intresserar mig inte ett dugg. Bubbel kan jag för övrigt dricka hemma, men nu gjorde jag inte det. I stället höll jag mig till nybryggt svart kaffe på sängen och födelsedagsboken från vännen Jerry.

Igår kväll blev det nämligen bokbyte, trots att jag med ett öga såg och ett öra lyssnade på QX-galan på TV. Jag lämnade den tunga lilla boken om liv, död och skuldkänslor. Nu läser jag om sorg, snöstorm och ett försvunnet barn i stället. Anna Janssons tjugotredje bok i Maria Wern-serien var en hett efterlängtad bok. Det blev en bra start på Sista april 2022.

Blommor och böckerna Ge mig en dag till och Onda drömmar

Bokbyte bland blomstren från en tung liten bok till en bok om ett försvunnet barn.

Skålar etc på köksbänk

Sillmiddagsförberedelser pågår!

Men sen satte jag fart. Först tog jag reda på ren och torr tvätt. Krukväxterna – även balkongväxterna – fick vatten. Kattpottorna tömde jag och så dammsög jag. Medan jag telefonerade med Annas snälla mamma sprang Citrus som ett vitt streck genom hallen – och lämnade fina spår av kattsand hela vägen… Jaa, att sopa och dammsuga kan en göra typ hela tiden här. Men en kan ju inte bli arg, katterna måste ju få gå på toa. Vidare bäddade jag, körde och tömde en diskmaskin, duschade, gick med sopor och strök. Sen skulle jag koka ägg som behöver svalna innan de dekoreras till ägghalvor. Det var tur att jag bryggde kaffe samtidigt, för jag hade satt timern på 20 minuter. Ägg som ska bli ägghalvor bör koka runt åtta, max tio minuter, om de är stora…

Det blev två muggar kaffe, läsning av lokalblaskan och en kort stund vid datorn innan jag började förbereda lite för kvällens sillmiddag. Annas snälla mamma kommer vid 17-tiden per buss, hon ville inte bli hämtad i fin-bilen… Hennes yngsta dotter slutar inte förrän klockan 18, så runt 18.30 bör middagen stå på bordet i Matsalen.

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Media, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.