Ge mig en dag till


Ett inlägg om en tung tunn bok.Mitch Alboms bok Ge mig en dag tillPå jobbet fyndar jag då och då böcker.
Ibland byter jag till mig, tar en bok och lämnar en i gengäld. Precis före min ledighet hittade jag Mitch Alboms bok Ge mig en dag till. Boken var i pocket och på endast 203 sidor. Jag bytte till mig den och tog med den till Stockholm. Tänkte för mig själv att den var lagom omfångsrik och att jag skulle läsa den snabbt. Jag hade fel.

Den här boken handlar om Charley vars liv inte blev som han tänkt sig. Nån firad baseballstjärna blev han definitivt inte, utan i stället en ganska dålig säljare. Men värst av allt var att han svek sina nära och kära. När han inser att hans enda dotter inte har bjudit honom till sitt bröllop dricker Charley sig full, sätter sig i bilen och kör mot sin barndomsstad Pepperville Beach – en håla som inte ens har nån strand, sitt namn till trots. Givetvis krockar Charley. På nåt sätt överlever han och tar sig till Pepperville. Där möter han sin mamma. Bara det att mamman har varit död i åtta år…

Det här är en bok om en dag som många av oss kanske önskar sig – i alla fall jag. Alltså att få en enda dag till med nån nära och kära som är död och som man har svikit i livet. Charleys möte med modern blir en aha-upplevelse. Han inser att hon alltid har stått på hans sida, vad han än har gjort, hur han än har betett sig. Han får följa med modern under hennes resa mellan olika dödens väntrum.

Boken om Charley ger mig mycket att tänka på och fundera över. Skuldkänslor för att vi har svikit nära och kära har säkert många av oss, jag har det definitivt. Det gör därför ganska ont att läsa den här boken, men det är bra.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Av samma författare har jag tidigare läst:


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.