Revenge of the little pig 2021


Ett inlägg om ett tyskt rött vin med en rolig etikett och ett roligt namn.Revenge of the little pig 2021

Tunt och saftigt.

Det var länge sen jag köpte ett vin efter dess etikett. Men när det gäller Revenge of the little pig 2021 gjorde jag det. Rolig etikett och roligt namn som anspelar på The Butcher som finns i såväl rött som vitt. Det röda slaktarvinet fick högsta omdöme av mig, det vita lägsta. Men hur var det med grisens hämnd???

Det här vinet är precis som det röda slaktarvinet gjort på druvan pinot noir. Det är knappt medelfylligt och inte så strävt, men har hög fruktsyra.

Alkoholhalten ligger på 12,5 procent och sockerhalten på 0,6 gram per 100 milliliter. Med andra ord ett lätt rödvin. Som sådant rekommenderar Systembolaget att det serveras till vegetariska rätter eller rätter av ljust kött, buffémat, kallskuret, fågel, fläsk, typ. Jag drack vinet till väldigt smakrika ostar och det var helt fel. Andra gången jag drack det var till pulled turkey. Det var snäppet bättre.

Så här skriver Systembolaget om vinets doft och smak:

”Bärig, något kryddig doft med inslag av fat, skogshallon, lingon, vitpeppar och jordgubbar. […] Bärig, något kryddig smak med inslag av fat, skogshallon, lingon, nougat och jordgubbar.

Ja det här vinet var sannerligen bärigt. Det både doftade och smakade saft. Till ostarna passade det inte alls, till kalkonen sisådär. Det var tunt, hade ingen karaktär och lämnade ingen eftersmak.

Nej, det här vinet köper jag inte nån mer gång, men det var ändå roligt att ha provat det – för etiketten och namnets skull.

Toffelomdömet bli lågt.

Rosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.