Det vita slaktarvinet: The Butcher White Cuvée 2018


Ett inlägg om en beställningsvara från Systembolaget –  som jag slaktar. (Varan, alltså, inte Systemet!)


 

The Butcher White Cuvée 2018

Jag slaktar vinet.

senaste vinprovningen blev både Fästmön och jag sålda på det röda slaktarvinet. Vi köpte det och avnjöt det hemma. Men slaktarvinet finns även som vitt vin. Problemet var bara att vi var lite försent ute och The Butcher White Cuvée 2018 hann bli beställningsvara. Nåja, jag beställde en flaska samtidigt som jag beställde påskbrännvin. En knapp vecka behövde Systembolaget i Kvarnen på sig att få hem vinet. Det var ändå hyfsat med tanke på hur turbulent tillvaron är just nu.

Igår på fredagskvällen hade vi bestämt att äta räkor. Jag var och köpte färska räkor och laxrullader med pepparrotsost. Chiliaioli blev det också till. Systembolaget rekommenderar faktiskt inte den vite slaktaren till fisk och skaldjur utan till ljust kött, fläsk och vegetariska rätter. Och jag tror att vi borde ha läst och lydit.

Det här vinet är från Österrike. Det är gjort på tre druvor: grüner veltliner, welschriesling och sauvignon blanc. Grüner veltliner är en av Österrikes vanligaste druvsorter och den ger torra viner. Rieslingdruvan ger friska och lätta viner, medan sauvignon blanc är en aromatisk druva som odlas i alla stora vinländer.

Vinets alkoholhalt ligger på 13 procent och sockerhalten är under tre gram per liter. På prislappen står det 119 kronor. Det är ett torrt vin med hög fruktsyra.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Mycket fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, krusbär, vit persika, kryddor och citrus. […] Mycket fruktig, ungdomlig doft med inslag av päron, krusbär, vit persika och citrus.

Det här vinet funkade inte alls ihop med de smakrika rulladerna, de salta räkorna och den lite heta chiliaiolin. Vinet blev enbart beskt. Det smakade faktiskt bättre utan nånting till. Vi intog nämligen sista slatten bara så där.

Nej, jag blev så besviken och jag tror att Anna kände likadant. Det här vinet köper jag inte nån mer gång. Det var inte värt att vänta på alls.

Toffelomdömet blir lägsta tänkbara.

Rosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.