Dödsbädden


Ett inlägg om den tolfte boken i Justitia-serien.Katarina Wennstams bok DödsbäddenDet är faktiskt inte så jättelänge sen jag upptäckte Katarina Wennstams Justitia-serie, ett gäng böcker som är Fästmöns. Och när jag upptäckte serien slukade jag böckerna. I julklapp gav jag Anna den tolfte boken i serien, Dödsbädden. När hon hade läst den passade jag på att låna och läsa den också. Nu har jag just slagit ihop pärmarna till den.

Som vanligt är det parallella berättelser. En av dem handlar om polisen Eddie Lundström som nyss blivit pappa för tredje gången. På äldre dar har han fått barn med advokaten Shirin Nouri. Men så går hans mamma bort. På dödsbädden innan hon dör berättar hon nåt som ändrar hela Eddies bild av sin uppväxt. Samtidigt hittas en TV-stjärna död på ett solarium. Utredaren Charlotta Lugn nystar bland ryktena som omger offret och journalisterna Jane och Alexandra finns också där.

Också som vanligt är bokens kapitel korta. Det går snabbt att läsa boken, för den har inget krångligt språk. I början är den lite rörig, tycker jag, med så många ingångar. Dessutom hoppar den i tiden. Men allt hänger givetvis ihop och författaren lyckas som alltid få till det hela i slutet. Det här är i mångt och mycket en relationsroman som speglar dåliga relationer liksom ”vanliga”. Lite trist är att HBTQ-temat är minimalt den här gången – men det inte är helt ajöss med det.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här är spännande och engagerande och boken är snabbläst.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Justitia-serien:

 1. Smuts (läst men inte skrivit om)
 2. Dödergök (läst men inte skrivit om)
 3. Alfahannen
 4. Svikaren
 5. Stenhjärtat
 6. Skuggorna
 7. Skymningsflickan
 8. Gänget
 9. Vargen
 10. Dockorna
 11. Djävulens advokat 
 12. Dödsbädden (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.