Fredag kväll den 10 februari och lördagen den 11 februari 2023: Sjukanmäld fikare, firare och läsare


 Kära dagbok…

Citronkyckling med pasta

Citronkyckling med pasta till fredagsmiddag, lagad av Anna, förstås.

Det kändes konstigt att lägga på ett autosvar och sjukanmäla mig det sista jag gjorde innan jag loggade ut från jobbet igår. Men nu är det gjort och nu kan jag bara hoppas att operationen går bra och att jag snart kan vara i tjänst igen. Jag känner mig väldigt nervös och orolig.

Fästmön lagade citronkyckling till fredagsmiddag. Det var gott. Resten av kvällen blev det bland annat läsning. Jag hade ju inte så mycket kvar i boken jag hade lånat av Anna, så det blev bokbyte. Jag har lustigt nog bytt bok från en bok om dödsbäddsbekännelser till en bok om arv. Boken jag läser nu är av en isländsk författare som jag inte tidigare har läst nåt av. Den låg i pocketreapaketet jag nätshoppade i mellandagarna.

Böckerna Dödsbädden och Arvet

Bokbyte från en bok om dödsbäddsbekännelser till en bok om arv.


Vi kikade också på två avsnitt av den senaste säsongen om professor T.
Helt OK och spännande.

Men när jag reste mig för att göra mig iordning för natten tittade jag ut – och såg att det hade blivit vinter igen. Ganska mycket snö hade fallit och det har blivit minusgrader igen. I skrivande stund säger väderappen på mobilen minus fem, medan datorn säger minus sju.

Snöig fredagkväll på Österplansparkeringen

Vinter igen!

∼ ♦ ∼

I morse sov jag länge. Jag vaknade väl till lite på morgonen, men klockan var över nio innan jag klev upp. Högertummen gjorde väldigt ont och hela dan idag har jag känt mig överansträngd i vänster arm och hand. Inte bra. Men en stunds läsning och kaffe på sängen går inte att frångå när det är lördag och ledig dag. Boken är dessutom väldigt bra och jag är glad att jag köpte den. Vi fick också herrbesök i sovrummet. Det var ett gosigt herrbesök som höll sig på sin lilla blåa filt där han sussade, tvättade sig och spann.

Dagens höjdpunkt var en fikaträff på stan med Biografmaskinisten. Tänk att han blev 32 år idag! Vi släpade på ett stort paket som vi tror och hoppas han blev nöjd med. Det är dock inte nån hårtrimmer, för jag tycker att han är så fin med hår. På fikaträffen var även mormor och Jerry förutom födelsedagsbarnet, Anna och jag. Tyvärr hade mormor missuppfattat fikaställe och gott till fel konditori, men hon pinnade på i rask takt bort till oss på Landings på gågatan mitt emot Forum. Vi hade lyckats få bord där, men det var knappt. Idag var det många som fikade på stan.

Vi hade sällskap med Annas snälla mamma som valde att ta bussen hem, medan vi gick in på S:t Per och handlade på ICA. När vi kom hem insåg vi att det saknades ett par godsaker till kvällen, så jag gick till Korgtassen medan Anna lagade mat. Vi åt kycklingburgare med kycklingfilér, inte färs, och tillbehör.

Kycklingburgare med sallad klyftpotatis

Kycklingburgare på filé samt tillbehör, tillagat av Anna, givetvis.


Nu är det dags för kvällskaffe och lördagsgodis.
Musiktävlingseländet på TV ska väl gå i bakgrunden för min del medan jag läser, men sen ska jag se QX-galan.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis dagens shelfie som visar böcker upp till taket. Och det är några av våra brittiska deckare.

Dagens shelfie 11 februari 2023

Dagens shelfie med brittiska deckare upp till taket.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 10 februari och lördagen den 11 februari 2023: Sjukanmäld fikare, firare och läsare

  1. Merete skriver:

    Lykke til med operasjonen! Klem fra Norge🧡

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.